Nassau hoofdstad Bahama's

Iedereen die een vakantie op de Bahama's doorbrengt, mag een bezoek aan de hoofdstad Nassau niet missen. Zelfs de eerste indruk van Nassau is overweldigend. Witte huizen met kleurrijke tuinen nestelen zich tegen een heuvel onder een altijd diepblauwe lucht en vanaf daar is het uitzicht op de oceaan adembenemend mooi.

Wat is de beste manier om het leven in Nassau te omschrijven? Easy Living is misschien wel de beste omschrijving voor de kleurrijke en altijd vrolijke hoofdstad van de Bahama's.

Nassau is op elk moment van de dag een bezoek waard. Overdag moet u van de gelegenheid gebruik maken om de prachtige oude stad te zien met zijn prachtige gebouwen uit het Engelse koloniale tijdperk.

Uit deze tijd stammen ook de talrijke forten, die ook altijd een bezoek waard zijn. Fort Charlotte is een van de meest indrukwekkende gebouwen, maar Fort Montegu is ook interessant als je meer wilt weten over het spannende verleden van het eiland.

Nassau was in de 18e eeuw een populair toevluchtsoord voor piraten en de beruchte Zwartbaard had ook zijn hoofdkwartier in de hoofdstad van de Bahama's. Wil je meer te weten komen over deze piraat, bezoek dan zeker het piratenmuseum van de stad.

Een andere attractie is "The Queen's Staircase", een zandstenen trap gebouwd door slaven. De 61 m hoge trap met 65 treden leidt naar Bennet Hill en vanaf daar heb je een onvergetelijk uitzicht op Nassau en de zee. Een imposante (kunstmatige) waterval snelt naast de trap en maakt "The Queen's Staircase" tot een populaire excursiebestemming en fotomoment.

Uitgaan in Nassau is erg leuk, omdat de stad vooral in de avonduren erg levendig en kleurrijk is. Als u op zoek bent naar een leuk souvenir, moet u naar de beroemde stromarkt gaan, want daar kunt u mooie manden, tassen en poppen van stro kopen, die kenmerkend zijn voor de prachtige hoofdstad van de Bahama's. Op de website van Booking.com vindt u diverse accommodaties.


Booking.com