Arequipa Peru gedomineerd door vulkanen


Als je voor het eerst naar Arequipa komt, zul je in eerste instantie zeker naar adem snakken, want de op een na grootste stad van Peru ligt op een hoogte van 2.353 m. Hoewel de hoofdstad Lima een moderne en levendige stad is, is Arequipa vooral te danken aan zijn uniek landschap om te overtuigen. Iedereen die graag in de buitenlucht is, zal zich zeer op zijn gemak voelen in de Andes-stad.

Arequipa ligt midden in een fantastisch landschap, dat wordt gedomineerd door enorme vulkanen. De 5.821 m hoge Misti en de 6.075 m hoge Chachani vormen een prachtig decor voor de woestijnachtige omgeving rond Ariquipa.

Ariquipa wordt niet onterecht de witte stad genoemd, omdat de meeste huizen in de stad zijn gebouwd van wit vulkanisch gesteente. Bijzonder aantrekkelijk zijn de prachtige huizen die gegroepeerd zijn rond de Plaza de Armas in het centrum van de stad. Naast de imposante kathedraal en het prachtige Santa Catalina-klooster, is de historische markthal ook een van de grootste attracties van Arequipa.

Mercado San Camilo, de markthal is ideaal voor iedereen die het kleurrijke leven van de stad wil leren kennen. In de grote zaal worden bloemen, verse groenten, brood en vele lekkernijen uit de Peruaanse keuken verhandeld en kan iedereen die wil, naar hartenlust proeven

Voor natuurliefhebbers

Degenen die van wandelen, bergbeklimmen en het avontuur van raften houden, zullen in Arequipa veel mogelijkheden vinden om de natuur te verkennen. De vulkanen nodigen uit tot lange bergtochten en wie de moeite neemt om de toppen te beklimmen, wordt beloond met een prachtig uitzicht.

Ook de Colca Canyon is een aantrekkelijke bestemming. De kloof is zeer ongerept en biedt een weelderige flora en fauna. Er zijn veel rivieren rond Arequipa die perfect zijn voor een spannende raftingtour. Iedereen die behoefte heeft aan een onderbreking van het dagelijkse leven, zal zich thuis voelen in het unieke landschap van Arequipa.

Historisch centrum van Arequipa

Een reis naar het hart van de koloniale periode. De avond valt en de magie begint: de kathedraal wordt verlicht op een van de mooiste stadspleinen van Peru. Maar dat is niet alles. Meer dan 500 grote huizen uit het koloniale tijdperk in het historische centrum nemen bezoekers mee terug naar een andere tijd, naar het vroegste begin van de fusie tussen Europese en Andes-tradities, zoals uitgedrukt in Arequipa's gewelfde daken en bogen van witte steen, gemaakt van het lokale vulkanische gesteente bekend als "sillar".

Het historische centrum van Arequipa biedt ook duizend culinaire avonturen in zijn beroemde traditionele restaurants, of "picanterías", waar stenen vijzels en aarden potten worden gebruikt om de beste gevulde paprika's, garnalensoep of de onvergetelijke chili-pepersaus en aardappelschotel te bereiden die bekend staat als "ocopa".

Colca Canyon bezoeken en condors spotten

Typische Andes-vegetatie omringt een van 's werelds diepste canyons: Colca Canyon, thuis en rijk van de condor, de onbetwiste heer van deze ongelooflijk blauwe luchten.

Zoals alle heren wordt de condor zelden gezien. Maar plotseling, als uit het niets, kan het voorbij vliegen en de waarnemer bijna raken. Op andere momenten laat het zich alleen van een afstand zien, als een klein zwart stipje boven de bergen. Maar bezoekers blijven elke ochtend wachten op de condor, vanaf het eerste licht, met hun camera in de aanslag, met een verwachtingsvol gevoel van verwondering.

Arequipa wordt gedomineerd door zijn vulkanen. Dit is te zien aan de muren van de straten, gebouwen en kerken; in de prachtige geografie die een vruchtbare vallei en een van 's werelds diepste canyons heeft gecreëerd. Stelt u zich eens voor dat u geniet van het warme water van een thermaal zwembad terwijl u uitkijkt op groene bergen met eeuwige sneeuw.

Arequipa is een plek die je niet meer wilt verlaten, dankzij de unieke keuken, de geschiedenis en de geweldige hartelijkheid.

Via de website van Booking.com vindt u zeker een perfecte accommodatie.

Booking.com