Aruba vakantie 2022

Vakantie op Aruba is een begrip bij Nederlanders en Amerikanen. Tot de Nederlandse Antillen behoren ook Bonaire en Curaçao, die beide een beetje verder naar het oosten liggen en Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius, deze liggen echter veel meer naar het noorden. Als u kijkt op de kaart, ten oosten van de Britse Maagdeneilanden en Puerto Rico. De Nederlandse cultuur heeft de Nederlandse Antillen duidelijk gevormd. na de Eerste wereldoorlog heeft Aruba zich meer en meer toegelegd op het toerisme.
Het toeristische centrum van het eiland ligt ten noordwesten van de hoofdstad Oranjestad, vooral de Amerikanen verblijven hier graag. De andere hotels vindt u hoofdzakelijk aan de westkust, terwijl het oostelijke deel van het slechts 30 kilometer lange eiland uit moeilijk toegankelijke kliffen en rotskust bestaat.
Terwijl een groot deel van de vakantiegangers ontspannen op het strand, winkelen en uit eten gaan en dat als voldoende vrijetijdsbesteding vinden tijdens hun vakantie.  Zijn er ook andere gasten op Aruba, die meer actief willen zijn. Op het land kunt u tennissen, golfen, wandelen en fietsen.
Duiken voor de kust van Aruba is echter iets speciaals, de onderwaterwereld met tal van koraalriffen, die gelukkig worden beschermd zijn spectaculair. Naast de koraalriffen kunt u mosselen, zeeslakken, zeeschildpadden en een groot aantal kleurrijke en goed gecamoufleerd vissoorten in uw vizier krijgen. Daarnaast zorgen meerdere scheepswrakken voor nog meer spanning onder de amateur duikers. Surfen, windsurfen, kitesurfen en zeilen behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
Onder sportvissers is het diepzeevissen een geliefde bezigheid tijdens hun vakantie. Vissoorten zoals wahoo, mahi mahi, witte tonijn, tonijn, kingfish en marlijn worden met regelmaat gevangen.
Goed uitgeruste zeegaande motorjachten zijn beschikbaar en kunnen worden gehuurd.
Een vakantie op Aruba is geschikt voor iedereen, lekker ontspannen en genieten van de zon en het strand, maar zoals hierboven beschreven ook prima geschikt voor een actieve vakantie. Aruba een paradijs !!.
Booking.com