Saadiyat paradijselijk eiland


Heeft u wel eens aan een vakantie in Abu Dhabi gedacht? Het eiland Saadiyat is een ideale zonbestemming te noemen met een 5 sterren hotel direct aan het privéstrand. Tijdens een vakantie Saadiyat bestaan je stranddagen niet alleen uit relaxen op een ligbed en een duik in de Perzische golf, ook is een yogales in de ochtend en een middag op de surfplank mogelijk. Bezoek in Saadiyat ook het cultureel centrum met musea en de indrukwekkende Sjeik Zayed moskee.

Saadiyat is een paradijselijk eiland met cultuur, stranden, hotels en een golfbaan. Op slechts zeven minuten van het centrum van Abu Dhabi en 20 minuten van Abu Dhabi International Airport ligt het prachtige 27 vierkante kilometer grote Saadiyat-eiland, dat zich de afgelopen jaren opmerkelijk heeft ontwikkeld tot een recreatie-, woon-, zaken- en cultureel centrum van wereldklasse. 'S Werelds grootste verzameling eersteklas culturele instellingen is hier op één en dezelfde plek te vinden, waaronder het Louvre Abu Dhabi.

In de toekomst zullen het Zayed National Museum en het Guggenheim Abu Dhabi ook bezoekers op het eiland verwelkomen. Al deze fantastische musea zijn ontworpen door architecten die de Pritzker Architecture prijs hebben gewonnen. Het eiland heeft ook twee prachtige witte zandstranden (waar de bedreigde karetschildpadden worden beschermd), de Saadiyat Beach Golf Club, die een krachtmeting vereist, en verschillende luxe hotels.

Het eerste universele museum in de Arabische wereld

Het legendarische Louvre Abu Dhabi bevordert interculturele uitwisseling en een open geest. Het paradijs voor kunstliefhebbers biedt bezoekers van het Saadiyat Cultural District werken van grote historische, culturele en sociologische betekenis. Het museum, dat op zichzelf een architectonisch meesterwerk is, is ontworpen door de architect en Pritzker prijs-winnaar Jean Nouvel en strekt zich uit over 9.200 vierkante meter met verschillende galerijen.

Een plaats van verlichting

Het Manarat Al Saadiyat Cultureel Centrum brengt de grootse visie van Saadiyat tot leven en moedigt bezoekers aan om contact op te nemen. De faciliteit, waarvan de Arabische naam "plaats van verlichting" betekent, huisvest de Abu Dhabi Art Fair en organiseert workshops over onderwerpen als printtechnologie, zelfportretten, theater, figuurtekenen en robotica. Het organiseert ook comedy-avonden, sterrenkijken, yoga, conferenties, lezingen en filmvertoningen.

Een milieubewuste golfbaan

De Saadiyat Beach Golf Club is de eerste golfbaan in de regio direct aan zee, waar u de dolfijnen kunt zien spelen in de Arabische Golf. Het is ontworpen door Gary Player en maakt met respect gebruik van de natuurlijke schoonheid van het strand. De lengte van de golfbaan is minimaal 5.290 meter; voor professionals kan het worden uitgebreid tot 7.784 meter.

Privé strandclub

Zonaanbidders zullen geluk vinden in de exclusieve Saadiyat Beach Club. Met een buitenzwembad, een fitnessruimte met sport- en wellness aanbiedingen, een spa, een sauna, een stoombad, een kinderbad en andere speelplaatsen, evenals privéstrandhuisjes en ligstoelen op het witte zandstrand, biedt het alles voor een perfecte dag op het strand.

Een strand voor iedereen

Het 400 meter lange Saadiyat Public Beach nodigt uit om te zwemmen en te vertoeven aan de rustige, natuurlijke kust van het eiland. Het is de hele dag toegankelijk en uitgerust met ligstoelen, douches, toiletten, kluisjes, kleedkamers, handdoeken, parasols en voldoende parkeergelegenheid en wordt bewaakt door strandwachten.

Booking.com