Cyprus toeristische attracties

Van een rijke geschiedenis, interessante tradities en prachtige landschappen - er zijn veel plaatsen om te bezoeken op Cyprus die u kunt verkennen! Lees dit bericht nu en leer er meer over. Cyprus ligt op een kruispunt van drie continenten op aarde en staat bekend om ten minste één ding. De wereld kent het als de geboorteplaats van Aphrodite. Toeristen over de hele wereld erkennen Cyprus als een land van immense schoonheid dat zelfs de meest grimmige zielen op deze planeet kan verleiden.

Het samenstellen van een lijst met de beste plaatsen om te bezoeken in Cyprus is als een kind vragen om de sterren aan te wijzen die er het mooist uitzien. Het probleem met Cyprus is dat alles wat het te bieden heeft prachtig is. Of het nu gaat om de natuurlijke schoonheid of om de culturele diversiteit, of het nu gaat om de lagen van historische verhalen of om het verleidelijke eten voor de smaakpapillen, de Cyprus bezienswaardigheden zijn vrijwel eindeloos.

Zijn ruige landschappen, met wijngaarden bezaaide bergen, glinsterende blauwe zeeën, schilderachtige kloosters tot oogverblindende hotels, alles maakt indruk op de reizigers. Maar toch, hard werken maakt ruimte voor een snelle lijst van bestemmingen in Cyprus die niemand mag missen.

Zijn ruige landschappen, met wijngaarden bezaaide bergen, glinsterende blauwe zeeën, schilderachtige kloosters tot oogverblindende hotels - niets maakt indruk op de reizigers. Maar toch, hard werken maakt ruimte voor een snelle lijst van bestemmingen in Cyprus die niemand mag missen.

Cyprus is de thuisbasis van de oudste waterbron ter wereld.

In de Middellandse Zee is Cyprus het derde meest bevolkte en derde grootste eiland.

Cyprus werd onafhankelijk van de Britse overheersing op 16 augustus 1960. Het land viert echter zijn onafhankelijkheidsdag op 1 oktober.

Tijdens de Bronstijd en Kopertijd behoorde Cyprus tot een van de rijkste landen ter wereld.

Volgens de legende werd Aphrodite - Greek Love Goddess geboren op Cyprus.

Het is een eilandstaat, en daarom zou visserij een van de belangrijkste economische activiteiten moeten zijn. Helaas houden Cyprioten niet van vissen, en ze vissen momenteel ook niet.

De geografische vorm van de eilandstaat lijkt op die van een rookpijp.

Cyprus is de thuisbasis van Commandaria - het oudste wijnetiket ter wereld. Het merk is zo'n 5.000 jaar geleden ontstaan.

Die feiten zouden voorlopig voldoende moeten zijn, aangezien de lijst met beste toeristische attracties in Cyprus de aandacht trekt.

Paphos

Wat is voor een eilandstaat een betere manier om een ​​reis-bucketlist te beginnen dan te beginnen met een juweel aan zee? Paphos haalt de lijst, en waarom niet? Welk deel ervan zou onmogelijk indruk kunnen maken op iemand?

Een vleugje Griekse smaak met dobberende vissersboten op een afstand, eet plekken in de buitenlucht met voortreffelijke zeevruchten, esplanades in de schaduw van palmbomen, overlappende mediterrane wateren die het kobalt kussen - het is gewoon de ontspannen sfeer die men zoekt aan zee.

Maar het gaat hier niet alleen om de natuur. Men kan de tijdmachine betreden door rechtstreeks de stenen bogen van het kasteel van Saranta Kolones uit het middeleeuwse Byzantijnse tijdperk in te lopen of gewoon rond te dwalen in de breedtes van het Turkse fort van Paphos dat rustig in puin ligt.

Of misschien kan men in het Odeon uit de tweede eeuw glijden en de muzikale vibraties van het verleden voelen. Als de geschiedenis plotseling te zwaar wordt, kan men de ziel verlichten door het gemeentelijke strand van Alykes binnen te glippen en het verschuivende zand onder hun blote voeten aan te raken.

Paphos blijft ongetwijfeld een van de topattracties die het toerisme in Cyprus te bieden heeft.

Schiereiland Akamas

Nee, er zijn geen woorden die goed genoeg zijn om de pure schoonheid van de westelijke punt van Cyprus, die de naam Akamas schiereiland draagt, uit te drukken. Het is voor de poëtica en de individuele types, want dit schiereiland is de minst bewoonde plek van het land. Reizen door Cyprus wordt op het schiereiland naar een heel nieuw niveau gebracht met nul verharde wegen, waardoor het ideaal is voor adrenalineverslaafden die liever mountainbiken of wandelen. Een reis naar het schiereiland Akamas wordt nog meer de moeite waard als een toeschouwer een glimp opvangt van inheemse vogels, reptielen en zeeschildpadden die laten zien hoe ongerept de natuur is.

Voor degenen die geschiedenisliefhebbers willen spelen terwijl ze echte ontdekkingsreizigers van binnenuit zijn, is het nabijgelegen Agios Andronikos een plek om te zijn. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en was aanvankelijk een moskee, maar werd later omgebouwd tot een kerk.

Larnaca

Iedereen kent het gezegde, ‘Oud is goud.’ Larnaca leeft naar dat gezegde - letterlijk! Historici wijzen erop dat Larnaca de oudste stad van Cyprus is met een geschiedenis van menselijke nederzettingen die teruggaat tot 6000 jaar voor het heden. Deze ervaring zelf maakt Larnaca tot een stad die het bezoeken waard is. Maar als dat nog niet interessant genoeg is, wat dacht u van een snelle trip naar het zoutmeer, waar roze flamingo's elk paar ogen aantrekken die naar hen staren? Nee? Fijn! Hoe zit het met het Zenobia-wrak dat onder het water ligt? Het is een primaire attractie voor duikers die op zoek zijn naar plezier in Cyprus.

Geschiedenisliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Sint-Lazaruskerk in het centrum van Lanarca. Reizen naar Cyprus kan niet zonder in Larnaca te zijn, want daar is de meest prominente internationale luchthaven van het eiland. Zo neemt Larnaca een positie in op de lijst van meest buitengewone plaatsen om te bezoeken op Cyprus.

Ayia Napa

Reizen naar Cyprus voor liefhebbers van het nachtleven kan niet compleet zijn zonder een reis naar Ayia Napa. Het is de plek waar alles na zonsondergang gebeurt. Het is een resort bestemming bezaaid met tal van clubs en bars die meestal open blijven tot de zon 's ochtends wakker wordt.

De sfeer is levendig en vol jeugdige energie. Drank en bonkende livemuziek dragen bij aan het algehele plezier. Aan de andere kant is het plein behoorlijk druk en daarom geen goede keuze voor mensen die eenzaamheid zoeken. Maar degenen die de smaak van zowel het neuriënde publiek als een vleugje sereniteit willen proeven, kunnen altijd naar Makronissos Beach of Grecian Bay of Nissi Beach gaan - die allemaal de harten een moment of twee zullen doen stilstaan.

En voor liefhebbers van geschiedenis? Ja, meneer, Ayia Napa heeft ook iets voor hen in petto. Het Ayia Napa-klooster uit de 16e eeuw is de juiste plek om te beginnen, maar het Thalassa Museum doet ook recht met een zorgvuldig samengestelde tentoonstelling van collecties die de rol verklaren die de zee speelde bij de ontwikkeling van deze toeristische hemel.

Oude Kourion

Als je magie zoekt tussen de oude ruïnes, is het oude Kourion ongeëvenaard, en een snel bezoek aan de plaats zal reizen naar Cyprus nog gedenkwaardiger maken. Met uitzicht op de majestueuze Middellandse Zee beneden, biedt de site ook een weids uitzicht op het platteland.

Zittend bovenop een klif aan de kust, zijn de belangrijkste attracties van de site het Huis van Eustolios en het Theater. Hier kan men getuige zijn van de adembenemende bewaard gebleven mozaïeken die zo majestueus zijn dat voeten in opstand komen tegen de tijd en blijven plakken.

Degenen die loskomen, kunnen ook naar de Byzantijnse basiliek gaan met de restjes mozaïekvloer en getuimelde zuilen terwijl ze een adembenemend uitzicht bieden op de blauwe mediterrane wateren die de blauwe horizon op een afstand kusten. Degenen die naar Cyprus gaan reizen zonder Kourion op de lijst te zetten, maken een enorme fout.

Kasteel Sint Hilarion

Als de reis van een toerist naar Cyprus is geïnspireerd door kastelen, is het kasteel van Sint Hilarion een must-see. Nee, het is niet intact en goed bewaard gebleven. Het zijn ruïnes maar nog steeds adembenemend mooi. Het Sint Hilarion kasteel was ooit een kruisvaarders bastion en is tegenwoordig de bron van mythen en lokale legendes die in overvloed aanwezig zijn. Een fabel is dat er ooit een feeënkoningin in het gebied woonde die haar tijd doorbracht met het charmeren van de herders van de lokale gebieden. Zij was het die dit kasteel heeft gebouwd. Degenen die de top bereiken, krijgen een betoverend uitzicht op een aanzienlijk deel van het eiland dat later overgaat in het blauwe elixer van de betoverende Middellandse Zee.

Oude Salamis

Een andere historische site die het land te bieden heeft als een van de beste plaatsen om te bezoeken in Cyprus, is het oude Salamis. Met evenveel historisch belang als het oude Kourion, is het oude Salamis een plek waar men kan dwalen tussen marmeren ruïnes.

De plaats heeft een echt gelaagde geschiedenis waar men de grootse en klassieke Hellenistische beelden te zien krijgt, zij het met ontbrekende hoofden omdat ergens verderop de openlijk ambitieuze en over-jaloerse christenen er net in geslaagd zijn de hoofden van die monumentale beelden te hakken.

Booking.com