Macedonië cultuur, natuur en zonvakantie

Macedonië is een land vol historie met sporen uit het verleden, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Een vakantie naar Macedonië heeft u dus genoeg te bieden. Dit gastvrije land, gelegen in het hart van Europa, vindt u op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam.

Het meer van Ohrid is een van de belangrijkste toeristische plekken in Macedonië. Dit 289 meter diepe meer is een van de grootste van de Balkan en tevens een van de oudste meren ter wereld. Het landschap in Macedonië is behoorlijk bergachtig en bosrijk. De goede service en vriendelijke bevolking zorgt ervoor dat u zich tijdens uw goedkope vakantie naar Macedonië echt welkom voelt.

Macedonië is een land vol historie met sporen uit het verleden, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Daardoor is Macedonië zeer aantrekkelijk voor iedereen. Het Ohrid meer behoort tot een van de oudste meren ter wereld en herbergt dan ook diersoorten die elders niet voorkomen. Alle badplaatsen aan het meer zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonaanbidders. Dus aarzel niet en boek snel uw goed verzorgde en goedkope vakantie naar Macedonië!

Macedonië kent een landklimaat met warme zomers en koele winters met redelijk veel (winterse) neerslag. In de zomermaanden is het gemiddeld tussen de 30 en 35 graden in de hoofdstad en bereikt het kwik zo nu en dan de 40 graden in het zuiden.

De officiële taal van Macedonië is Macedonisch, maar door het vroegere Joegoslavië wordt het Servisch door de bevolking nog vrij veel beheerst als tweede taal. Ook Engels en Duits wordt over het algemeen goed beheerst in Macedonië.
Booking.com