Vakantie Ras al-Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten

Het kleine emiraat Ras Al Khaimah ligt op het noordelijkste puntje van de Verenigde Arabische Emiraten. Als u traditioneel Arabië wilt leren kennen, is het zeer originele Arabische emiraat aan de Perzische Golf de juiste bestemming voor u.

De hoofdstad is Ras Al Khaimah City, waarvan de oude binnenstad op een unieke locatie op een landtong ligt. De oude moskee uit de 19e eeuw is het bekijken waard. In tegenstelling tot nieuwere gebedshuizen ontbreekt het kenmerkende kenmerk van de minaret. 

Neem tijdens je vakantie in Ras Al Khaimah de tijd om jezelf onder te dompelen in het typische Arabische leven van alledag tijdens een wandeling door de souk. Geurige parfums, Arabische sieraden, fijne stoffen en kruiden en het aanprijzen van de koopwaar door de marktkooplieden prikkelen al uw zintuigen.

Ontspan daarna op het openbare strand van de hoofdstad. Een aangename watertemperatuur van 25 graden Celsius in de wintermaanden is ideaal tijdens uw vakantie in Ras Al Khaimah om aan de plaatselijke kou te ontsnappen.

Het Dhayah Fort ligt op een heuvel bij de hoofdstad en de beklimming van de stenen vestingwerken met zijn versterkte torens wordt beloond met een fantastisch uitzicht over het Arabische emiraat.

Maak kennis met het emiraat tijdens geweldige excursies

Een heel bijzondere ervaring tijdens je vakantie in Ras Al Khaimah is een bezoek aan de kamelenracebaan. De traditionele woestijndieren overwinnen een racebaan van tien kilometer in minder dan twintig minuten. Dit is niet alleen een buitengewoon spektakel voor toeristen, maar maakt gewoon deel uit van het culturele leven van de emiraten.

Het kleine dorpje Khatt in het zuiden van de Emiraten is een heerlijke bestemming voor ontspannende uurtjes in de plaatselijke thermale bronnen. Na een bad in de warmwaterbronnen van 40 ° C, verken je de historische omgeving van het dorp.

Ruïnes van oude versterkte torens en moskeeën getuigen van het verleden, evenals de overblijfselen van oude huizen en irrigatiesystemen uit de 19e eeuw. Een rondreis door de woestijn mag niet ontbreken tijdens uw pakketreis in de Verenigde Arabische Emiraten.

 Door het hoge ijzergehalte glinstert het zand hier in een sprookjesachtige, rode kleur. Comfortabel per jeep of zadeldak op een kameel: ontdek de adembenemende uitgestrektheid van de zandduinen en breng als hoogtepunt een overnachting door in een tent onder de sterrenhemel.

Ras al-Khaimah is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt circa 100 kilometer ten noorden van Dubai. Ras al-Khaimah is de groenste van de Emiraten en kent een grote afwisseling aan landschappen; van schitterende gebergten, goudgele woestijnen en vruchtbare vlaktes tot natuurlijke meren en lagunes. De gelijknamige hoofdstad ligt direct aan zee en wordt gekenmerkt door torenhoge wolkenkrabbers, uitmuntende resorts, een divers aanbod aan toprestaurants en luxueuze shoppingcenters. Dankzij zijn heerlijk warme klimaat en uitstekende faciliteiten is Ras al-Khaimah binnen korte tijd uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming in het Midden-Oosten.

Het zonovergoten Ras al-Khaimah kent aangenaam warme winters, waardoor het de perfecte winterzonbestemming is. Met temperaturen rond de 28 graden, 8 uur zonneschijn per dag en de verkoeling van de bergen, is het er vooral in het najaar aangenaam toeven.

Stel uzelf eens een parelwit zandstrand voor met kristalhelder zeewater en wiegende palmbomen. Onder het genot van een verfrissende cocktail komt u hier helemaal tot rust. De privéstranden van Ras al-Khaimah zijn goed gefaciliteerd en geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als voor watersportliefhebbers.

Beleef uw sprookje uit 1001 nachten en boek uw volgende vakantie naar Ras al-Khaimah. Boek een pakketreis bij een van de aanbieders op deze website, liever vlucht en accommodatie apart boeken, het grootste aanbod hotels en appartementen vindt u hier.

Booking.com