Varadero toeristische attracties

Varadero, een van de grootste strandresorts in het Caribisch gebied, is Cuba's populairste toeristische bestemming. Eenmaal over de ophaalbrug die Varadero van het vasteland scheidt, verlaten reizigers de cultureel rijke koloniale kant van Cuba en bezwijken voor een sybaritische wereld van zon, zand en zee.

Langs Varadero's verleidelijke stuk met palmen omzoomde zand zijn watersporten de beste dingen om te doen. Kristalheldere zeeën in opvallende blauwtinten vormen de perfecte speeltuin om te duiken, zeilen, snorkelen en zwemmen. Het weer in Varadero is het hele jaar door warm genoeg voor het strand, hoewel mei tot oktober meestal de regenachtigste maanden zijn.

Degenen die het strand kunnen verlaten, zullen andere attracties vinden, zoals grotten met kristallen, weelderige parken en ontmoetingen met dolfijnen van dichtbij.

Hieronder vindt u een overzicht van diverse toeristische attracties in en nabij Varadero:

  1.  Varadero strand beslaat 20 kilometer langs het slanke schiereiland de Hicacos en is een van de beste van de Caraïben. Palapas zorgen voor ene koele ruimte, palmen ritselen boven hun hoofd en de kustlijn loopt verleidelijk af in een zijdezachte blauwe zee. Meer dan 50 all-inclusive resorts, die pakketreizigers van over de hele wereld lokken, zorgen voor een fantastisch verblijf in Varadero. Gelukkig is er voldoende ruimte voor iedereen. Strandliefhebbers kunnen hier deelnemen aan alle gebruikelijke watersporten, van snorkelen en zwemmen tot kajakken en zeilen.
  2. Saturno-grot: in de buurt van de luchthaven van Varadero daalt een pad door het struikgewas naar de Saturno-grot (Cueva Saturno), de ster van een complex grottenstelsel. Deze angstaanjagend mooie ondergrondse zwemgrot, biedt een verfrissende onderbreking van het zonovergoten strand. Stalactieten druppelen van het dak van de grot en stalagmieten stijgen op uit de diepte van het water. Toeristen komen hier om te zwemmen in het azuurblauwe zoet water van het zwembad, van de gekristalliseerde kolommen te duiken en de indrukwekkende rotsformaties te bewonderen. Waterschoenen en een snorkel en masker zijn handige accessoires bij een bezoek hier.
  3.  Parque Josone: Parque Josone is een oase van rust in het hart van Varadero. Gebouwd in de jaren 40, was het oorspronkelijk eigendom van fabriekseigenaar Jose Uturrio, van wie wordt aangenomen dat hij het landhuis hier heeft gebouwd voor zijn vrouw Onelia. Paden slingeren rond met bloemen bezaaide tuinen, fonteinen en een sierbrug doorkruist een klein meer, waar eenden tevreden dobberen.  Toeristen komen hier om op roeiboten rond het meer te peddelen of om te ontspannen in de schaduw van de palmbomen. Het voormalige hoofdverblijf op het terrein is nu een restaurant, net als het gastenverblijf, wat zorgt voor een gezellige middag- of avonduitstap in Varadero. Aan de zuidkant van het park ligt een zwembad.
  4. Delfinario: bij Delfinario kunnen dierenliefhebbers kussen, knuffelen en communiceren met dolfijnen. De ervaring begint met een show, gevolgd door een optionele ontmoeting met dolfijnen in een ingesloten zout water lagune. De ervaring wordt vastgelegd op video en foto's, die gasten aan het einde van de show kunnen kopen.
  5. Varadero-straatmarkt: Varadero Street Market in het centrum is de beste plek om te winkelen in Varadero. U kunt alles kopen, van lederwaren en geweven hoeden met brede rand tot schilderijen, houtsnijwerk, sieraden en natuurlijk toeristische t-shirts. Het beste van alles is dat veel items met de hand worden gemaakt. Als u een uniek cadeau voor een speciaal iemand wilt kopen, kunt u ook vragen om bepaalde items te laten graveren. Voor het geval u honger krijgt van al dat winkelen, zijn er ook snacks en drankjes te koop. In de buurt nemen paardenkoetsen toeristen mee voor ritten. Voor stellen is dit een van de meer romantische dingen om te doen in Varadero, maar zorg ervoor dat u een vaste prijs afspreekt voordat u vertrekt.
  6. Parque Ecológico Varahicacos (Ecologisch park Varadero), aan het uiteinde van het Hicacos-schiereiland, is ongeveer net zo terug naar de natuur als u kunt gaan op dit schiereiland vol resorts. Dit beschermde gebied is een natuurgebied met een wit zandstrand; een verscheidenheid aan plantensoorten, zoals cactussen en orchideeën; een vogelrijke lagune die ooit werd gebruikt om zout te winnen; en een diversiteit aan vogels, insecten en hagedissen. Smalle wandelpaden slingeren door het reservaat, maar de grond is rotsachtig en kan een uitdaging zijn voor kleine kinderen en mensen die onzeker zijn. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen, evenals een insecten werend middel. Ontluikende paleontologen zullen hier dol zijn op de twee door vleermuizen bewoonde kalksteengrotten: Cueva de Ambrosio en Cueva de Musulmanes, die rotsschilderingen en inheemse fossielen bevatten. Gidsen staan klaar om rondleidingen te geven en te helpen bij het interpreteren van de pictogrammen.
  7. Snorkelen bij Coral Beach (Playa Coral): als snorkelen bovenaan uw lijst met dingen om te doen in Varadero staat, is Coral Beach de beste plek om onder water vanaf de kust te verkennen. Omgeven door zand en rotsen, herbergen de wateren hier scholen tropische vissen en sierlijke koraaltuinen. Als u een zelfverzekerde zwemmer / snorkelaar bent, kunt u het reservaat op eigen gelegenheid bezoeken. Als u minder zelfvertrouwen hebt, of als u wilt duiken, kunt u het beste een tour boeken, omdat de stroming hier sterk kan zijn. Het is ook een goed idee om eb te vermijden, aangezien het lastig kan zijn om door het koraal te navigeren. Toegang tot het strand is ongeveer drie kilometer van de Via Blanca, tussen Matanzas en Varadero. U kunt ook binnenkomen vanuit het Flora y Fauna-reservaat. Breng waterschoenen mee, want de rotsen en het koraal kunnen scherp zijn.
  8. Mansión Xanadú: deze paleisachtige villa, gebouwd in 1929, was ooit eigendom van Alfred Irenee Dupont de Nemours, een rijke Amerikaanse ondernemer. Na de revolutie vluchtte Dupont het land uit en werd de villa eigendom van de Cubaanse regering. Gebouwd met Italiaans marmer, rijk hout en thermisch geïsoleerde keramische tegels, was de Mansión Xanadu een ongelooflijk weelderig toevluchtsoord in zijn hoogtijdagen. Tegenwoordig is het landhuis een luxe hotel en een golfclubhuis. Niet-gasten kunnen hier langskomen om te genieten van het spectaculaire uitzicht op zee vanaf de tweede verdieping en te genieten van een maaltijd in het restaurant. Te zien zijn enkele van de originele meubels, informatie over Dupont en een reeks oude foto's.
Heb ik u overtuigd en wordt Varadero uw volgende vakantiebestemming, het grootste aanbod hotels vindt u hier.

Booking.com