Egypte vakantie 2023

Egypte een completere bestemming is er bijna niet! Naast uitstekende hotels, mooie stranden, eeuwenoud erfgoed en een heerlijk klimaat is er als superbonus de Rode Zee als duik- en snorkelparadijs. Wereldberoemde farao’s, indrukwekkende piramides en de eerste beschaving: de geschiedenis van Egypte is bijna net zo lang als die van de mensheid zelf. Tel daar het weer, de goudkleurige stranden en een sprookjesachtige onderwaterwereld bij op en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Egypte! Egypte barst van de eeuwenoude imposante cultuurschatten: van de sfinx en de piramides van Gizeh tot aan de archeologische sites rondom Luxor. Maar Egypte staat ook bekend als ideale zonbestemming. En met bijna 3000 zonuren per jaar is het mooie weer gegarandeerd.

Geniet tijdens je vakantie op de stranden van Egypte
Langs de kilometers lange goudkust in Egypte liggen luxueuze, maar ook goedkope vakantie resorts in badplaatsen als Hurghada, El Gouna en Marsa Alam. Door de perfecte ligging van deze vakantieoorden beschikken ze bijna allemaal over een exclusief stukje privéstrand, waardoor ze de gasten hun vakantie in Egypte nog meer kunnen veraangenamen: vaak vind je op de stranden dan ook gratis ligbedden, parasols en een all inclusive beach bar. Zo kun je op het strand genieten van een lekkere snack of tropische cocktail. Sommige hotels beschikken zelfs over een eigen duikschool of bieden gasten grandioze watersporten. Erg handig, want zo is alles binnen handbereik en kun je je urenlang vermaken op het strand.

Snorkelen
Wuivende koralen, grote zeeschildpadden en tropische vissen; de onderwaterwereld van Egypte behoort tot de allermooiste van de wereld. En om dit te kunnen bewonderen hoef je niet eens ver de zee op. De meest sprookjesachtige riffen liggen vaak al op een paar meter voor de kust van de hotels. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je duikbril op te zetten, kopje-onder te gaan en genieten van de stilte en de fascinerende kleuren om je heen. Marsa Alam, in het zuidoosten van Egypte, ligt aan het kristalheldere water van de Rode Zee en is onder snorkel- en duikliefhebbers een waar paradijs. Het heeft namelijk een adembenemend onderwaterwereld. Je zult je verbazen over de verschillende vissen en koralen die je onder je voorbij ziet komen. Je kunt ervoor kiezen om te gaan snorkelen, maar je kunt het ook professioneler aanpakken en gaan duiken.

Duiken
Een schildpad die met je mee zwemt, rif haaien op een meter afstand, de maanvis of mola mola die er uitziet als iets uit de oertijd, manta roggen van drie meter breed die in een soort onderwaterballet rond je vliegen, of je bevinden in een enorme school tonijn, terwijl ze als een tornado om je heen cirkelen. We kunnen er een boek over schrijven, maar het beste is om het toch zelf te gaan bewonderen. Niet voor niets is de Rode Zee uitgeroepen tot één van de allermooiste duikspots ter wereld. Bij veel hotels in Egypte is er een duikschool aanwezig waar je les kunt krijgen, zeker een aanrader! Voor degene die op zoek zijn naar meer actie onder water is er Samadai Reef ook wel bekend als Dolphin house, de thuisbasis van tientallen speelse wilde dolfijnen. Bij het beroemde Marsa Abu Dabab heb je een grote kans om een Dugong (zeekoe), of een zeeschildpad te spotten. Houd je het liever droog op vakantie in Egypte? Dan kun je per quad of per kameel het ruige woestijnlandschap verkennen.

Kitesurfers Paradise
Niet alleen onder water, maar ook óp het water is het grandioos. Ben je een echte daredevil, dan is kitesurfen een absolute must-do. Hierbij sta je op een korte surfplank en laat je je met een kite (vlieger) door de wind voorttrekken. Met maar liefst 5 kite surfspots en een kabelbaan voor beginners, vind je in de badplaats El Gouna genoeg mogelijkheden om te kiten. Pro of beginner; er zijn mogelijkheden voor iedereen.

Winkelen en uitgaan
Voor mensen die wel van een feestje houden is het centrum van de grote badplaats Hurghada aan de Rode Zee ‘the place to be’. Het nachtleven bruist en is ongekend: er zijn ontelbare hippe clubs en gezellige pubs die tot laat in de avond geopend zijn. Voor de shop aholics heeft Egypte ook genoeg te bieden. In de badplaatsen langs de Rode Zee vind je kramen en toeristenwinkels en in de grote steden zijn moderne modehuizen en malls te vinden. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan de grootste Souk (markt) van Hurghada, waar werkelijk van alles te koop is: van kleurrijke kledingstukken en geurige kruiden tot hand beschilderd aardewerk. 

Booking.com