Beste tijd om de Seychellen te bezoeken

U zult moeilijk een ​​slecht moment vinden om de Seychellen te bezoeken. De kristalheldere turquoise wateren van de regio; wit, poeder zacht zand en groene regenwouden zijn het paradijs.
Bovendien heeft u afgelegen privé-eilanden, een bloeiende schildpaddenpopulatie en het meest verbazingwekkende zeeleven om van dichtbij te zien.

Met fenomenaal weer het hele jaar door (we hebben het vrijwel elke dag op zonnige, warme, tropische dagen), is er echt geen slechte tijd om naar de Seychellen te gaan. Met dat in gedachten is de beste tijd om de Seychellen te bezoeken in de maanden april, mei, oktober en november.

Afhankelijk van wat u hoopt te doen met uw tijd in deze schitterende archipel (d.w.z. loungen, duiken, strand hoppen, vissen of wandelen), kunnen bepaalde maanden beter zijn dan andere.

Of u nu op zoek bent naar een meer cultureel levendige vakantie op het hoofdeiland Mahé of wilt genieten van een rustig, relaxed bestaan ​​op de luxueuze Félicité, u bent gegarandeerd van de meest optimale weersomstandigheden in de lente en herfst.

Ongeacht het seizoen daalt de temperatuur op de Seychellen zelden onder de 23 graden Celsius, met een gemiddelde van ongeveer 27 graden het hele jaar door. Praten over het paradijs! U kunt de nabijheid van de evenaar danken voor dit geweldige klimaat.

De luchtvochtigheid die deze eilandnatie plaagt (vooral in december tot april, waar de luchtvochtigheid vaak 80 procent bereikt), verdwijnt in april en zal pas in december terugkeren. Regen kunt u vooral verwachten in de periode december tot en met februari.

Deze ideale maanden bieden gasten een fantastische kans om te genieten van rustige hotels die tegen veel betere tarieven kunnen worden geboekt.  Tegelijkertijd kunt u nog steeds deelnemen aan alle activiteiten (d.w.z. zonnebaden, snorkelen, vissen, duiken, surfen en kajakken).

De maand mei is misschien wel de beste maand, droog en geen hoge luchtvochtigheid. Zuidoostelijke winden brengen een zeer welkome bries om de hitte en de luchtvochtigheid te verminderen en bieden tegelijkertijd optimale omstandigheden voor surfen, zeilen en windsurfen. daarnaast bevolken minder toeristen de stranden.

In de maand juni is het ook minder druk dan in de maand april, u kunt een paar dagen zware moessonregens en gemiddelde temperaturen tussen 27 en 29 graden Celsius verwachten.

De maand september biedt ook goede prijzen. Dit is het moment waarop u relatief droog weer en een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius kunt verwachten. Later in de maand nemen de regen kansen weer toe.

Booking.com