Guadeloupe een klein paradijs voor rustzoekers

Het Antilliaanse eiland Guadeloupe is een Frans overzees departement en is gelegen in de Caribische Zee.
Guadeloupe bestaat uit twee hoofd eilanden, Basse-Terre en Grande-Terre, deze worden slechts door een smalle zeestraat gescheiden. 


Het eiland heeft de vorm van een vlinder. Het silhouet van het eiland duidt reeds op een grote diversiteit aan planten en dieren, eerst en vooral zijn het veel vlinders, talloze soorten vogels, gekko's en wasberen die het eiland bevolken.  Fascinerend is de plantenwereld, die u tijdens een wandeling over het eiland kunt ontdekken. Mangrovebossen, rubber bomen en veel bloemen zoals hibiscus, lelies en rozen zullen de natuurliefhebber bekoren. Vooral in de botanische tuinen in Deshaies en de zoölogische tuin van Bouillante kunt u de flora en fauna van Guadeloupe van dichtbij ervaren.


Naast deze prachtige natuur heeft Guadeloupe haar bezoekers ook prachtige stranden te bieden. Onder de palmbomen, heerlijk ontspannen, zwemmen in het turquoise water of verken de onderwaterwereld.

Guadeloupe is een klein paradijs voor rustzoekers. De kleurrijke koraalriffen en de unieke verscheidenheid aan exotische vissen en andere zeedieren zijn voor duikers de kers op de taart.

Bezienswaardig is ook de stad Point-à-Pitre, waar marktvrouwen in traditionele kleding verse exotische vruchten, kruiden en zeevruchten te koop aanbieden.  De gebouwen van de stad worden gekenmerkt door het kolonialisme en ademen een bijzondere sfeer. In  Sainte Rose kunt u een bezoek brengen aan het rum museum. De nationale drank van het Caribisch gebied wordt er gedistilleerd. De andere eilanden van de archipel Guadeloupe: Les Saintes, Marie-Galante en La Désirade zijn zeker een bezoek waard.
Booking.com