San Andrés Colombia juweel in de Caribbean

San Andrés is meer dan alleen een Caribisch eiland verloren in de menigte. San Andrés is een (on) spannend avontuur in de Caribische Zee en op hetzelfde moment ideaal voor een vakantie in Colombia.

De archipel in de Caribische Zee, die in staat is om aan alle eisen te voldoen voor een onvergetelijke tropische droom. San Andres is een zeer populaire bestemming met een onvergelijkbaar, typisch Caribische charme. Omringd door offshore-eilandjes en prachtige koraalriffen, is het een ware droom voor elke watersporter. De warme tropische wateren, die uitmonden rond het eiland schitteren in de meest uiteenlopende kleuren blauw, daarom krijgt dit gebied ook wel de bijnaam "de zee van zeven kleuren". San Andrés en Providencia werd door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat in 2000.

Rond het jaar 1527 wordt voor het eerst de naam van de archipel op de zeekaarten genoemd. Het eiland kwam toen onder de meest diverse invloedssferen, Spaanse ontdekkingsreizigers, piraten, slaven en immigranten uit de hele wereld zetten voet aan wal op San Andrés. In San Andrés kunt u een unieke, levendige mix van Nederlandse, Ierse, Afrikaanse, Engelse en Spaanse invloeden die de cultuur van het eiland vorm hebben gegeven tegenkomen.

De taal, muziek en gastronomie hebben zich verenigd tot een ​​sensuele feest in alle diversiteit. In San Andrés hoort u verschillende muziek en muziek stijlen. Veel Europese en Afrikaanse invloeden, maar ook typisch voor het Caribisch gebied, mentó, merengue, salsa, calypso en reggae, evenals polka, mazurka of  een zangerige wals.
De kenmerkende bedwelmende mengeling van stijlen en interpretaties, weerspiegelt de vreugde van de eilandbewoners.
Zelfs de communicatie met de lokale bevolking is even interessant als eenvoudig. Creools (een mix van Spaanse, Afrikaanse en Engelse dialecten) modern Spaans en Engels.

Naast de stranden, palm bossen en prachtige koraalriffen, heeft het eiland nog enkele attracties te bieden. Naast tal van restaurants, hotels en muziek pubs in North End ( het centrale deel van het eiland San Andres) en San Andrés, is een bezoekje aan het museum Casa Museo Isleña waar u iets leert over de geschiedenis, gebruiken en cultuur van de archipel de moeite waard. 
Tijdens een bezoek aan het eco park Granja de Job Saas, zult u krabben, schildpadden en leguanen ontmoeten en kunt u een verfrissende tamarindesap of suikerriet drinken.

Andere interessante plaatsen zijn la Loma en San Luis.  In La Loma kunt u de traditionele architectuur van de inboorlingen ontdekken en klimmen naar de top, waar u vanuit de uitkijkpost vanuit de oudste kerk in de omgeving kunt genieten van het meest verbazingwekkende landschap van de hele Caribische Zee.
San Luis is gelegen in het oostelijke deel van het eiland, hier vindt u de beste stranden en hotels.

De eilandjes :"Johnny Cay" en "Haynes Cay"zijn een waar paradijs voor duikers en snorkelaars, maar op het eiland met weelderige palmbomen en uitstekende restaurants, kunt u ook heerlijk zonnen, luisteren naar de muziek en genieten van de natuur.

De warme wateren van het Caribisch gebied zijn ook ideaal om te zeilen, kite surfen of diepzeevissen.

Na een dag vol spannende uitstapjes naar eilanden, duikplekken, prachtige stranden en ecologische parken,  biedt het Caribische eiland  een schat aan heerlijke, typische regionale gerechten en onweerstaanbare drankjes en cocktails.

San Andrés is meer dan een Caribisch eiland zoals vele andere. San Andrés is uniek, ervaar het zelf !!
Booking.com