Kaapverdië Santiago hotels

Op een klif langs de baai, aan de rand van Praia’s levendige centrum ligt Oasis Praiamar. Hier ben je vlak bij de stad en tegelijkertijd ver genoeg om tot rust te komen met de ruisende oceaan op de achtergrond.





In de wijk Prainha, op 10 minuten lopen van de oude stad, en aan zee vind je het geliefde Pestana Tropico. Zodra je een voet over de drempel zet, kom je in de relaxmodus.




Vip Praia is uniek in zijn soort. Dit meest trendy hotel van het eiland ligt op steenworp afstand van het stadsstrand in een populaire wijk. Dé grote USP is het zwembad op het dak.




Op zoek naar een kleinschalig stadshotel op loopafstand van de oude stad en de zee? Dan is Boutique Hotel Pescador een uitstekende keuze. Ontspannen kun je op het dakterras met het kleine maar verkoelende zwembad.




Waar de beste stranden van Santiago liggen, is het sfeervolle King Fisher Resort gebouwd. 




Bij Kaapverdië denk je al gauw aan zon, zee, strand. Dit is ook zeker een van de kwaliteiten die Santiago biedt. Maar dit grootste Kaapverdische Eiland is tevens beloond met prachtige groene valleien, een bergachtig binnenland en uitgestrekte velden met bananenplantages. De hoogste berg van het eiland is Pico da Antónia. Het heeft een hoogte van 1.394 meter en is van vulkanische oorsprong. Vanuit Monte Tchota kun je onder begeleiding van een gids de top bereiken. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over het hele eiland. Misschien kun je vanaf hier de hoofdstad Praia zien liggen. Deze levendige stad is de moeite waard om te bezoeken. Vooral de lokale markt Sucupira is een hele belevenis. Op een klein half uur rijden van Praia ligt de historische stad Cidade Velha. Hier vind je enkele koloniale gebouwen zoals het fort Real de San Felipe. In het noorden van Santiago, bij de plaats Tarrafal, liggen de mooiste stranden.

Het eiland Santiago is het grootste van Kaapverdië met 991 km² en heeft een vulkanische oorsprong. Santiago ligt voor de westkust van Senegal en heeft een strategische ligging. De haven van Praia ligt namelijk op een kruispunt van een trans-Atlantische route. Daarnaast is Santiago bergachtig en heeft een wat milder klimaat dan andere Kaapverdische Eilanden. Hier vindt dan ook de meeste landbouw plaats.


Vanaf 1462 hebben Portugese kolonisten het eiland bewoond en de handel opgebouwd, vooral de slavenhandel en de bevoorrading van schepen. In Cidade Velha kwamen uiteindelijk de Portugezen en Afrikanen (slaven) samen en werd de Kaapverdiaan, de crioulo, geboren. Deze stad, oorspronkelijk Ribeira Grande genoemd, werd de hoofdstad van het eiland en was het economische middelpunt voor de Kaapverdianen. In 1572 had het eiland al 1.500 inwoners waarvan een groot aantal slaaf was en in de plantages werkte. Ze werden bewaakt door twaalf kanonnen. Vanwege de ligging was Ribeira Grande echter gemakkelijk aan te vallen. Britse, Nederlandse en Franse piraten sloegen regelmatig hun slag; de aanval van de Engelsman Drake in 1585 had tot gevolg dat het fort werd gebouwd dat nu nog te bezichtigen is. Uiteindelijk kozen steeds meer mensen Praia als woon– en werkplaats. Ribeira Grande stond al gauw bekend als Cidade Velha, de oude stad.

Het grootste aanbod van hotels, appartementen op Santiago vindt u hier.
Booking.com