Tui Costa Rica 2019 - 2020

Reisorganisatie TUI biedt vanaf eind oktober 2019 de tropische bestemming Costa Rica aan. De vluchten zijn met KLM en gaan 4 keer per week. Je kunt in Costa Rica kiezen voor een strandhotel maar ook verschillende tours maken. Costa Rica is een van de meest bio diverse gebieden ter wereld met regenwouden, stranden, vulkanen en mangrove moerassen. Om over de wilde dieren nog maar te zwijgen. Bijkomend voordeel is dat Costa Rica niet heel groot is. De afstanden zijn, ondanks de hoogteverschillen, prima af te leggen. Zo kun je in korte tijd redelijk veel van het land zien. Een ideaal vakantieland dus. En met de tropische stranden en prachtige nationale parken is er ook genoeg te doen.

'Que costa tan rica', oftewel wat een rijke kust! En deze prachtige bestemming doet zijn naam eer aan. Al in 1502 was Christopher Columbus geïmponeerd door de spectaculaire natuur in Costa Rica. En nog altijd is die natuur dé attractie van dit land in Centraal-Amerika. Ongeveer een kwart van het land is tot beschermd gebied verklaard. De 'rijke kust' is een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna, ruige vulkanen, jungle, prachtige baaien, mooie stranden en tropisch regenwoud. De vele diersoorten, waaronder apen, papegaaien en luiaarden genieten hier van een prachtig bestaan. Imposante, vulkanische bergketens delen Costa Rica in tweeën. Ook het strand, aan de Atlantische- of aan de Stille Oceaan is nooit ver weg. Geen wonder dat de 'ticos' trots zijn op hun land. San José is centraal uitgangspunt voor tochten naar de nationale parken, waarbij het landschap voortdurend verandert. Op de 'Playas' is het heerlijk ontspannen na een ontdekkingstocht door het groene Costa Rica. In tropisch Costa Rica vind je het allemaal: natuur, zon, zee, strand en natuurlijk Latin spirit!

Costa Rica is een oase van rust in het midden van Amerika, met begroeide bergen, stomende vulkanen, schitterende wouden, jungles, baaien en mooie stranden met palmen. Bijna twintig procent van Costa Rica is beschermd natuurgebied. Nationale parken zoals het Braulio Carrillo en Manuel Antonio bieden de bezoeker een kijkje in de rijke, subtropische planten- en dierenwereld. Aan de Caraïbische kust ligt het Parque Nacional Tortuguero met z'n door een dichte jungle omgeven kreken en rivieren. Hier komen in de zomer ook de zeeschildpadden naar het strand om hun eieren te leggen. De deels nog actieve vulkanen zijn een andere toeristische attractie, Costa Rica heeft negen actieve vulkanen.Het kustgebied langs de Stille Oceaan is heuvelachtig, met hier en daar kleine kustvlakten, baaien en schiereilanden. Costa Rica kent ongeveer veertig grote en zeer veel kleine rivieren, die in de Caraïbische kustvlakte vaak door kanalen met elkaar verbonden zijn.

Klimaat
De grote hoogteverschillen hebben ertoe geleid dat er vijf verschillende klimaatzones en talrijke microklimaten in Costa Rica te onderscheiden zijn, ondanks de relatief beperkte oppervlakte van het land. Costa Rica heeft een tropisch tot subtropisch klimaat, met een droog seizoen, de verano (december tot en met april) én een nat (regen)seizoen, de invierno (mei tot en met november). Een uitzondering hierop is het Caraïbische kustgebied waar het gedurende het hele jaar regenachtig is. De regenperiodes worden veelal gekenmerkt door korte maar hevige buien die vooral in de middag en avond voorkomen. Grote temperatuurverschillen komen er niet voor. In de bergen en in de regenwouden is het wat koeler en vochtiger. Niet het seizoen, maar de hoogte is bepalend voor de temperatuur. In San José varieert de temperatuur tussen de 15 en 26°C. In de kustgebieden is het aanzienlijk warmer. Aan de Caraïbische kust is het 's nachts gemiddeld 21°C en overdag gemiddeld 30°C. De temperaturen aan de kust van de Stille Oceaan liggen nog enkele graden hoger.

Flora en Fauna
Voor liefhebbers van bloemen en planten is Costa Rica is een waar paradijs. Door het grote aantal ecosystemen dat Costa Rica kent, heeft het land een rijke flora en fauna. Omdat een groot deel van het land beschermd natuurgebied is, is de kans zeer groot dat ook een groot gedeelte van deze fauna daadwerkelijk te zien is. In totaal leven er in Costa Rica duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 soorten vogels (10% van het totale aantal vogels en meer soorten dan in heel Noord-Amerika!) en meer dan 240 zoogdiersoorten. Het land biedt een habitat aan interessante diersoorten zoals leguanen, luiaards, apen, jaguars, poema's en een bijzonder kleurrijke zeldzame vogelsoort, de quetzal. De helft van het land wordt door verschillende soorten regenwoud in beslag genomen. Verder vind je er actieve vulkanen en schitterende stranden. De plantenwereld van Costa Rica is zeer uitgebreid en gevarieerd. Er komen ruim twaalfduizend verschillende plantensoorten voor. Er groeien twaalfhonderd soorten orchideeën. De nationale bloem is de Cattleya skinneri (een orchidee). Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte van Costa Rica zorgen voor de grote diversiteit. De begroeiing varieert van tropisch regenwoud in de oostelijke laagvlakten tot droge steppen in Guanacaste.

Stranden
De populairste stranden zijn te vinden langs de Stille Oceaan bij onder andere Manuel Antonio en Playa Tamarindo. De stranden zijn veelal breed en nog betrekkelijk rustig. Wel is er sprake van een sterke branding, hetgeen geroutineerde (wind)surfers zal aanspreken.

Nationale parken in Costa Rica
Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek bescherm je zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een beschermd gebied dat zich in de eerste plaats op de bescherming van ecosystemen richt en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.

Wilt u toch liever zelf een vlucht boeken en uw eigen hotel uitzoeken kijk dan eens hier.
Booking.com