Cyprus Famagusta hotels

Het luxe Limak Cyprus heeft haar deuren begin 2018 geopend en behoort tot de Limak keten. Het is rustig gelegen, direct aan het strand en biedt faciliteiten voor jong en oud. Je vindt hier onder andere 3 à-la-carterestaurants, zwembad met glijbanen, een Spa Center en voor de kinderen een mini- en teenage club.




Het Concorde Luxury Resort is een splinternieuw hotel en voorzien van alle luxe die je je maar kunt wensen. Zo zijn er meerdere zwembaden waaronder een aquapark, diverse à-la-carterestaurants, een heerlijk Spa Center, volop sportactiviteiten, entertainment voor groot en klein en nog veel meer. Kortom, in Concorde Luxury Resort is het volop genieten.




Salamis Bay ligt aan de noordoostkant van Cyprus nabij de antieke stad Salamis en direct aan het schitterende strand. Een verblijf in dit mooie en comfortabele hotel maakt je vakantie op Cyprus een onvergetelijke ervaring.




Het luxe Noah’s Ark Hotel is gelegen in een rustige omgeving en direct aan het strand. Het hotel beschikt onder andere over een Spa Center, een casino, een aquapark, tal van sportactiviteiten en een miniclub voor de kinderen.




Het luxe Kaya Artemis is een uitstekend 5-sterren Ultra All Inclusive hotel in Famagusta, op het noordelijke gedeelte van Cyprus. Ben je op zoek naar luxe en een fantastisch wit zandstrand met een heerlijk zonnetje?




Het heerlijke 4-sterren Oscar Park Hotel heeft een rustige ligging en het strand vind je op loopafstand. Ontspan op een ligbedje bij het zwembad en geniet van de heerlijke lokale gerechten die in het restaurant geserveerd worden.




Bent u op zoek naar een ontspannen zon-, zee- en strandvakantie? Kies dan voor een verblijf in de zonzekere badplaats Famagusta op Noord-Cyprus. U vindt er tal van fijne zandstranden en de zon schijnt er maar liefst 300 dagen per jaar. De meeste stranden zijn ook nog eens uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat de zee er rustig en ondiep is. Het is er heerlijk toeven. In vervlogen tijden was de badplaats al een geliefd oord voor vele volken die met verschillende gewoontes en religies hier bijzondere sporen hebben achtergelaten. De cultuurliefhebber kan vandaag de dag terecht in vele ruïnes, kloosters, kerken, kathedralen, paleizen en kastelen. Viert u graag vakantie in een authentieke en gemoedelijke badplaats? 

In de directe omgeving van Famagusta ligt een viertal fantastische stranden. Stuk voor stuk zeer geschikt voor kleine kinderen, dankzij het rustige en ondiepe water. Naar men zegt behoren deze stranden zelfs tot de mooiste van Europa. Aan de noordkant bevindt zich het Glapsides strand, dat de nodige faciliteiten biedt voor een relaxt dagje aan zee. Ook het Bafra strand ligt aan de noordkant van Famagusta en is schoon en rustig. Gaat u voor een dagje relaxen, maar wilt u ook snorkelen tussen het zonnen door? Ga dan naar het in een lagune gelegen Silver Beach dat beschikt over een prachtig rif. Ook Palm Beach biedt u alle comfort voor een fijn dagje strand. Geniet ’s avonds van heerlijke lokale gerechten. Of gaat u liever voor de internationale keuken? Er is keuze genoeg. De avond sluit u af op de dansvloer of met een lekker drankje in uw hand in één van de bars en clubs in Palm Beach, Salamis Road of op het Namik Kemal plein. Proost op een zonovergoten vakantie in Famagusta!

Tijdens uw vakantie in Famagusta geniet u van het heerlijke mediterrane klimaat. Dit kenmerkt zich door warme, droge zomers en milde winters. In april komt het kwik al boven de 20 graden en dit stijgt verder tot zo’n 32 graden in de warmste maand augustus. Ook de zee warmt lekker op, maar biedt u toch de nodige verkoeling. De beste reistijd voor Cyprus is, vanwege de fijne temperatuur en de grootste kans op mooi weer, tussen half mei en half oktober.


Even een dagje niet zonnebaden? Ga dan op ontdekkingstocht in Famagusta. Slenter door de smalle straatjes binnen de oude stadsmuur, scoor een souvenir in één van de leuke winkeltjes en ga daarna lunchen in een lokaal restaurantje. U merkt het waarschijnlijk al… Famagusta is een vakantiebestemming voor echte levensgenieters: puur, door velen nog niet ontdekt, met prachtige stranden en een rijke historie. Vanaf het strand van Palm Beach kunt u een blik werpen op Varosha, de spookstad van Famagusta, een bijzondere ervaring. Voor de nodige adrenaline worden op het strand van Glapsides diverse watersporten aangeboden. Iedere vrijdag is er een markt in de badplaats waar de lokale bevolking zelfgeteelde groenten en fruit verkoopt. U kunt er ook terecht voor kleding, schoenen en handgemaakte souvenirs. Ook de omgeving van Famagusta met ongerepte natuur en vele overblijfselen uit de oudheid, heeft de toerist veel te bieden. Boek daarom snel uw vakantie naar het gastvrije Famagusta. 
Booking.com