Vakantie Bali: tropische cocktail van strand, natuur en cultuur

Bali, het Godeneiland in de Gordel van Smaragd, is een van de mooiste en meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Zuidoost-Azië. Dit populaire en betaalbare vakantie-eiland betovert u met z’n adembenemend fraaie landschap met vruchtbare rijstvelden, unieke cultuur en vele tradities. Het prachtige weer, de gastvrije bevolking en het trendy uitgaansleven doen de rest. Kom volledig tot rust op dit Indonesische strandparadijs in een van de sfeervolle strandhotels in Sanur. Of kiest u liever voor het bruisende Kuta of het trendy Seminyak? Geniet van de Indonesische keuken en ervaar de Balinese gastvrijheid in de hotels en restaurants. Bent u ook zo toe aan een tropische cocktail van strand, natuur en cultuur? Boek dan snel een heerlijke strandvakantie naar Bali.

Goedkope vakantie Bali
Bali is één van de bekendste eilanden van de Indonesische Archipel en een landschappelijk paradijs. Van ruige vulkaanlandschappen en uitgestrekte rijstterrassen in vele groen schakeringen tot tropische wouden en prachtige kustlijnen; het landschap is werkelijk een lust voor het oog. In het zuiden van Bali lonken hagelwitte stranden met volop watersportmogelijkheden. En ook de kustplaatsen langs de westkant bieden volop sfeer en mooie stranden, waarvan Seminyak de ‘place to be’ is met hippe clubs en restaurants. Vakantie Bali? Laat u verrassen!

Godeneiland
De unieke cultuur van de Balinezen uit zich in de muziek, dans en talrijke culturele en religieuze rituelen. Het kunstenaarsplaatsje Ubud, bekend van de bestseller Eat, Pray and Love van Elizabeth Gilbert, wordt gezien als het culturele en spirituele hart van Bali. Geloof en spiritualiteit nemen een zeer belangrijke plaats in in het dagelijks leven van de Balinezen. Naast prachtige tempelcomplexen treft u overal in het straatbeeld kleine en grote offer plaatsen aan. Offer mandjes gemaakt van palmbladeren en gevuld met snoepjes, bloemen en fruit, vergezeld van de nodige wierookstokjes, moeten de goden en demonen gunstig stemmen. Ook de bekende traditionele Balinese dansen, begeleid door hypnotiserende gamelanmuziek, worden gebruikt om de toewijding naar de goden te uiten.

Bestemmingsinformatie
Weer Bali
Bali heeft een tropisch regenwoudklimaat met twee seizoenen. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen met iedere dag wel een korte bui en een hogere luchtvochtigheid. De buien zijn meestal van korte duur en de zon schijnt erna weer op volle sterkte. Vanaf april tot september is het droge seizoen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuurverschillen voor. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 graden warmer dan aan de noordkust. Bekijk onze uitgebreide informatie over het klimaat op Bali.

Bezienswaardigheden en activiteiten Bali
Bezoek het prachtig gelegen kunstenaarsdorpje Ubud en maak kennis met de Balinese kunst en traditionele ambachten. Woon ’s avonds een Balinese dansvoorstelling bij of geniet van een schitterende zonsondergang bij de veelbezochte zee tempel van Tanah Lot. Houdt u van avontuur? Dan is een spectaculaire raft-tocht een must waarbij u onderweg geniet van de mooie natuur. Ook een letterlijke duik in de kleurrijke onderwaterwereld behoort tot de mogelijkheden. En surffreaks kunnen zich uitleven op werkelijk perfecte golfen. Niet voor niets is Bali één van de bekendste surfspots ter wereld! Slenter rond op hippiemarktjes en bezoek het Monkey Forest, een bos bevolkt door meer dan 150 apen. Bali, een veelzijdige vakantiebestemming waar iedereen zich kan vermaken!

Hotels en/of appartementen op Bali
Bij de aanbieders op deze website heeft u de keuze uit een veelzijdig aanbod aan accommodaties op Bali. Alle hotels en appartementen zijn met grote zorg gekozen om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de selectie van de accommodaties wordt o.a. gelet op de ligging t.o.v. stranden, eetgelegenheden en stadscentra.
Booking.com