Noord-Thailand ervaar de cultuur van de Khmer

Het noorden van Thailand, het voormalige oude Koninkrijk Lanna grenst aan Laos, Myanmar het vroegere Birma, staat bekend als de geboorteplaats van de eerste Thaise beschaving.

Fascinerende geologische schatten werden en worden nog steeds gevonden. De voormalige hoofdsteden van het Koninkrijk Lanna,  Chiang Mai en Chiang Rai zijn rijk aan historische monumenten, musea en markten waar textiel en producten van kunst en kunstnijverheid te koop worden aangeboden.

Weg van de grotere steden, is het landschap met haar spectaculaire natuurparken en de hoogste berg van Thailand, de 2595 meter hoge Doi Inthanon beeldschoon. Vruchtbare valleien, uitgestrekte bossen en jungles met rivieren en watervallen zijn kenmerkend voor deze streek, die behoort tot de meest indrukwekkende van het land. Het noorden van Thailand met zijn prachtige landschappen trekt  avonturiers uit de hele wereld.

U kunt in het noorden van Thailand wandelen, kanotochten maken en raften op de rivier.

Als u iets meer inzicht wilt krijgen in het dagelijkse leven van een Thaise familie, krijgt u in het noorden van Thailand de mogelijkheid.

Booking.com