Uruguay een land met grote buren

Vroeger noemden de inboorlingen het huidige Uruguay, rivier van geschilderde vogels.
Het kleine land Uruguay is gelegen tussen de grote buren, Argentinië en Brazilië aan de Atlantische Oceaan. Uruguay biedt zijn bezoekers op kleinste ruimte een schat aan bezienswaardigheden. Voor natuurliefhebbers is het een paradijs, maar ook voor paardenliefhebbers. Fietsen, wandelen, wandelen, vissen of jagen voor iedereen is er iets te doen. Verlaten stranden, maar ook mondaine badplaatsen met een bruisend nachtleven, alles kan hier worden gevonden in een kleine ruimte.
Punta del Este, met het beroemdste strand van Zuid-Amerika is slechts een uur rijden van de hoofdstad, Montevideo. Vriendelijke mensen en de laagste criminaliteit in Zuid-Amerika zijn een extra argument voor Uruguay. De nabijheid van Buenos Aires laat alle opties open voor een combinatie van beide landen, ook Río de Janeiro ligt op relatief korte afstand van Uruguay.
De beste reistijd is van november tot april, waarbij november voor mij een twijfelachtige en soms koelere maand is, waarbij vele restaurants en winkels nog zijn gesloten. In maart en april liggen de prijzen beduidend lager, het echte hoofdseizoen zijn de maanden januari en februari.
(Wisselkoers 02-12-2018, 1 euro = 36,71 Uruguayaanse Pesos).
Booking.com