Guardalavaca Cuba vakantie

Guardalavaca betekent "bewaak de koe" in het Spaans,maar u zult geen vaarzen aantreffen die hier op het strand rondhangen. Wat u wel zult vinden is het poederachtig wit zand en jadekleurig water. 
Het leven speelt zich vooral af op het brede strand, bekend als Playa Mayor, met de vele parasols die voor schaduw zorgen en in de restaurants waar koud bier en gegrilde vis worden geserveerd.

De sfeer in Guardalavaca is veel meer Cubaans dan in andere badplaatsen in het land. De lokale bevolking komt hier om te ontspannen, naast de Canadese en Europese reizigers. Dit geeft het een meer ontspannen en minder exclusief gevoel. Er zijn hier grote hotels langs de belangrijkste stranden, maar het is gemakkelijk om de kust te bereiken zonder het hotelterrein te passeren. Houdt er rekening mee dat er in het weekend een meer feestelijke sfeer heerst, met muziek en meer mensen op het strand. Loop naar het oosten van Playa Mayor en u zult een aantal kleine, door rotsen omsloten baaien vinden die perfect zijn om te zwemmen. Deze bieden een beetje meer privacy en afzondering dan Playa Mayor.

Het prachtige strand van Guardalavaca ligt 55 km ten noordoosten van Holguín. Guardalavaca is veel kleiner dan andere badplaatsen in Cuba, maar het is een van de mooiste en meest authentieke kustbestemmingen in het land.

Voor de kust kunt u kajakken, zeilen, waterskiën of kiteboarden. De oceaan is perfect om te zwemmen en er zijn uitstekende snorkel- en duikplekken in de buurt. Deze duiklocaties zijn gemakkelijk bereikbaar per boot en omvatten grotten en koraaltuinen. Er kunnen ook sportvis- en catamarantochten worden georganiseerd. Een paar kilometer ten westen van Guardalavaca ligt Las Guanas Sendero Eco-Arqueológico, hier kunt u archeologische vindplaatsen en een grot met rotstekeningen bewonderen. Voor een echte topper uit het verleden, moet u zeker het Chorro de Maíta Aboriginal Museum bezoeken.  Dit kleine museum is de thuisbasis van een aboriginal begraafplaats met meer dan 200 skeletten.

Er zijn een handvol all-inclusive hotels en tal van casa particulares in het gebied. De meeste hotels liggen aan het strand, terwijl de casas zich op de heuvels net achter de kust bevinden.