Fajardo toeristenoord in Puerto Rico

De stad Fajardo ligt in het noordoosten van Puerto Rico en heeft zo'n 40.000 inwoners. De stad is een centrum voor vrije tijds kapiteins, maar ook de haven voor de verbindingen tussen de eilanden Culebra, Vieques en de Maagdeneilanden. Fajardo is een van de meest oorspronkelijk mooie plekken aan de kust van het eiland Puerto Rico.

De oprichting van Fajardo gaat terug in de tijd naar 1760-1774,  op dat moment nog bekend onder de naam Santiago de Fajardo. Het was één van de plaatsen die de Amerikanen binnenvielen.

Tegenwoordig wordt Fajardo niet alleen bezocht door lokale toeristen, maar ook door internationale reizigers. U kunt diverse excursies boeken, ook naar de omliggende eilanden en de met palmen omzoomde stranden.

Het heldere water van de zee trekt vooral snorkelaars, maar ook zwemmers en zonaanbidders zullen zich hier thuisvoelen. Diverse watersporten kunt u op zeven stranden bedrijven. Een bijzondere bezienswaardigheid zijn de bioluminescent lagunes, die de lokale bevolking en de toeristen naar het strand lokt. Dit natuurspektakel is één van de weinige in de wereld. 
Ervaar de Bioluminescent Lagoon Kayak Adventure en zie de gloeiende wateren van de Laguna Grande. Kijk naar de magische kleuren die tot leven komen onder de sterren tijdens uw bezoek aan dit prachtige land Puerto Rico. Las Cabezas de San Juan in Fajardo is een van de belangrijkste natuurgebieden in Puerto Rico.

Tot de andere bezienswaardigheden van Fajardo en haar omgeving behoren ook het uitgestrekte mangrove bos, het Seven Seas strand wordt beschouwd als een van de mooiste stranden in de regio. De in het jaar 1882 gebouwde vuurtoren is het punt waar de Amerikanen in Puerto Rico aan land kwamen. Daarnaast herbergt Fajardo de grootste zeil-en jachthaven in het Caribisch gebied,  Puerto del Rey. De katholieke Kerk uit het jaar 1776, wordt beschouwd als de meest heilige bezienswaardigheid.

Accommodatie in Fajardo betekent dat u de keuze heeft uit: B&B, appartementen en hotels in diverse prijsklassen.

Booking.com