Ocho Rios Jamaica mekka voor zonaanbidders en watersportliefhebbers

In Ocho Rios in Jamaica komen de watersporters en zonaanbidders volledig aan hun trekken.
Vooral de Mallards Bay biedt watersporters alle denkbare recreatieve mogelijkheden, van waterskiën tot duiken of diepzeevissen.
Hotels, huizen en winkels bevinden zich in de haven van Ocho Rios, die zich op slechts een steenworp afstand van het winkelcentrum en de restaurants bevindt. U kunt in Ocho Rios heerlijk ontspannen, maar de plaats biedt haar bezoekers ook veel activiteiten.
De nabijgelegen Dunns River Falls, watervallen behoren tot de belangrijkste attracties van het eiland. Niet alleen omdat scènes van Ian Fleming's "James Bond Dr No" hier werden gefilmd, maar u kunt ook de watervallen met de hulp van een gids beklimmen. Via een aantal cascades stort het koele water van 200 meter boven de zeespiegel in zee. Dichtbij deze watervallen, werd op 28 december 2000 een natuurlijke dolfijn lagune geopend. Bezoekers kunnen er onder begeleiding zwemmen, met de vier intelligente tuimelaars.
Toen de vier dolfijnen vanuit Mexico waren vervoerd naar Jamaica, verzamelden zich rond de lagune zo'n 100 dolfijnen om ze te begroeten. Een zeldzaamheid, want normaal ziet men bijna nooit dolfijnen voor de kust van Jamaica.
Een excursie naar de botanische Shaw Park Gardens is ook de moeite waard. De exotische en tropische planten wereld ontvouwt zich in een ongelooflijk kleurenpalet. Indrukwekkend is ook Fern Gully, een laan met meter hoge varens, in de buurt van Ocho Rios. Firefly, de thuisbasis van toneelschrijver en acteur Noël Coward, is een must voor toeristen en gemakkelijk te bereiken vanuit Ocho Rios. Het uitzicht is adembenemend en was de aanleiding voor de compositie van het lied "Room with a view". De naam "Firefly" kreeg het landgoed vanwege de vele vuurvliegjes, die s'nachts concurreren met het twinkelen van de sterren.
Het voormalige huis van Noël Coward is nu een museum, dat het leven en werk van de kunstenaar presenteert.
Booking.com