Placencia strandvakantie in Belize

Reggae bars aan het strand, kleurrijke guesthouses en uitgebreide stranden trekken toeristen naar Placencia in Belize.  Gelegen aan het eind van het schiereiland Placencia, is het de meest levendige bestemming in de regio. Het biedt restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden, accommodaties en excursie mogelijkheden.

Een  goed beeld van Placencia en het achterland krijgt u door over het pad te lopen dat parallel loopt aan het openbare strand aan de westkant van het dorp. U vindt er hotels, ambachtelijke verkopers, touroperators, kunt er beachvolleybal en er is voldoende ruimte om uw  handdoek uit te leggen.

Placencia is een echte strandbestemming op het vasteland en erg populair bij Noord-Amerikaanse expats en toeristen. Placencia kan uw veel plezier bezorgen, het hangt er echter vanaf wat u zoekt. Als u houdt van een relaxte ambiance, gevarieerde accommodaties en enkele van de beste restaurants in Zuid-Belize is Placencia uw bestemming. Als u op zoek bent na avontuur buiten de gebaande paden en naar een goedkopere bestemming, kunt u beter één of twee dagen verblijven in Placencia om vervolgens vervoer te zoeken en verder te gaan.

De Lagune Placencia, is een ondiepe, smalle monding waar krokodillen, vogels en andere dieren leven in de mangroves langs de kust. Stap in een kajak en u heeft de kans om een ​​aantal unieke dieren te ontmoeten en te genieten van de diversiteit van de landschappen van het Placencia schiereiland. In Placencia kunt u snorkelen, duiken, kitesurfen, diepzee en vliegvissen. Snorkelen en duiken naar de Gladden Spit en in de Silk Caye Marine reservaat zijn populair, vooral in de maanden maart tot juni, wanneer reuze walvishaaien naar de omgeving komen om te eten. Een andere populaire attractie is het Laughing Bird Caye Nationale Park, een idyllisch tropisch eiland 19 km van de kust van Placencia. Tijdens een reis naar dit park kunt u snorkelen en zonnebaden op een afgelegen strand.

In Placencia verkent u de omgeving te voet, strand cruiser fietsen en golfkarretjes zijn ook populair en kunnen worden gehuurd bij diverse winkels in de stad.

Er is diverse accommodatie beschikbaar in Placencia, de goedkoopste opties bevinden zich direct aan de strandweg. U moet zich er van bewust zijn dat dit het drukste gebied is en afhankelijk van de nacht van de week kunnen de bars met live muziek vrij laat open blijven. Voor meer luxe accommodatie, moet u naar het rustiger, noordelijke uiteinde van het strand.

Hoe bereikt u Placencia?
Vanuit Belize City is het een 139 kilometer lange rit (223 km), die 3 tot 5 uur duurt. De weg is in de afgelopen jaren gerepareerd en is geplaveid en in goede staat.   Let op voetgangers 's nachts, aangezien de snelweg geen verlichting heeft en op wegpiraten en snelheidsduivels. Er is ook een binnenlandse luchthaven net ten noorden van Placencia, met dagelijks meerdere vluchten van en naar Belize City.
Booking.com