Hopkins rustig dorp in Belize

Hopkins is een klein, rustig dorp aan de centrale Caribische kust van Belize. Het heeft een lange, mooie strook strand en een grote zoetwatermeer. De Garífuna bevolking zet zich in voor het behoud van hun tradities.

Hopkins heeft zo'n 1.000 inwoners. De hoofdweg door de stad is vrij lang en loopt recht langs de kust. De weg is ongeplaveid met vele kuilen. Veel toeristen huren in de stad een fiets of een golfkar en verkennen zo de omgeving. Het merendeel van de hotels, pensions, restaurants en lokale eetgelegenheden liggen direct aan deze kuststrook, de meer luxe resorts liggen aan de rand van de stad.

Het strand is de grootste trekpleister van Hopkins. Op het 8 km lange strand kunt u heerlijk ontspannen onder een van de tientallen palmbomen die langs de oever verspreid staan. De stranden die grenzen aan de meeste hotels worden regelmatig gereinigd. Door de aanwezigheid van de Garífuna cultuur onderscheidt Hopkins zich van andere stranddorpen in Belize. U kunt de drums en percussie van de Garífuna horen in de hele stad. Indien u wenst kunt u deelnemen aan prive- of groeptrommellessen van een van de drummasters van de stad. U kunt ook Garifuna gerechten in Hopkins proeven. Informeer bij uw hotel over welke lokale eetgelegenheden een lokale specialiteit serveert.

De meest voorkomende dagtochten die vanuit Hopkins vertrekken, duikreizen naar het South Water Caye Marine reservaat en kajaktochten naar het uitgestrekte zoetwatermeer dat aan de noordkant van de stad ligt waar krokodillen, vogels en andere dieren leven.

Hopkins ligt ook in de buurt van het Mayflower Bocawina Nationale Park. Hier kunt u zwemmen in watervallen, wandelen door de jungle en een aantal bescheiden Maya ruïnes verkennen.

De makkelijkste manier om naar Hopkins te komen is met de auto, vanuit Belize City is het ongeveer 110 kilometer (180 km) en 2,5 uur rijden. U kunt ook vliegen naar Dangriga en vanaf daar een bus of taxi nemen.

Booking.com