Juan Dolio vakantiebestemming Dominicaanse Republiek

Het kleine stadje Juan Dolio op de Dominicaanse Republiek, op zo'n 70 km van Santo Domingo, heeft zich in de afgelopen jaren tot een leuke vakantiebestemming ontwikkeld. Huizen werden opnieuw geschilderd en in het oude centrum is kleine promenade met winkels en restaurants aangelegd.
Vooral in het weekend gaat het er in Juan Dolio heel levendig aan toe, want dan komen de inwoners van Santo Domingo om te zwemmen en deel te nemen aan allerlei activiteiten op of nabij het strand.

Playa de Juan Dolio en Playa Guayacanes zijn de mooiste stranden in de omgeving van Juan Dolio.
Het strand Playa de Juan Dolio (4,5 km) biedt genoeg ruimte voor zonaanbidders en waterratten. Deze kuststrook is begroeid met pijnbomen en palmbomen. Koele drankjes zijn verkrijgbaar bij de strandbar, nabijgelegen restaurants bieden lokale specialiteiten.
Het witte zand van Playa Guayacanes en de turquoise wateren lokken toeristen, maar ook de lokale bevolking komt er graag om paard te rijden.

In de buurt van Juan Dolio ligt het stadje San Pedro de Macorís. San Pedro is de thuisbasis van de bekende oud- honkbalspeler Sammy Sosa. Economisch beleefde het haar hoogtijdagen in de 19e eeuw, vooral door de levendige handel in suiker. De oude suiker molens en fabrieken met de hoge schoorstenen herinneren aan deze oude tijd.
De grot genaamd Cueva de Las Maravillas ( wondergrot) toont 500 tot 800 jaar oude grotschilderingen afkomstig van de Tainos (indianenvolk).

In Juan Dolio zijn veel all-inclusive hotels, zoals bijvoorbeeld het Coral Costa Caribe Hotel en het Barceló Capella Beach. wilt u eens iets anders, op een geweldige plek aan het strand ligt Fio di Loto een hostel in Indiase stijl, vooral als u geïnteresseerd bent in yoga, dans of massage zou u hier eens moeten overnachten.

Eten en drinken in Juan Dolio.
Zeer luxe is het Aura Beach House met witte hemelbedden op het strand terras, het perfecte strand restaurant is het Playa del Pescador bedekt met palmbladeren, van waaruit u de zwemmers kunt zien.

In het oosten van het Juan Dolio begint de Boulevard Villas del Mar, waar u prima kunt winkelen.
Booking.com