Sosúa stad aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek

Sosúa is gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Het is een kleine stad met ongeveer 20.000 inwoners. Het is gelegen in de provincie Puerto Plata op ongeveer 10 kilometer van de luchthaven van Puerto Plata. 

Sosúa werd in 1940 opgericht door 600 Duitsers die op vlucht waren voor het nazi regime. Sinds de jaren '90, is Sosúa vooral in trek bij vakantiegangers uit  Europa en Noord-Amerika. Sosúa is een mix van turquoise baaien, witte zandstranden en moderne hotels. Jaarlijks trekken vele zon genieters in de winter naar het betoverende Sosúa, dat u twee stadsdelen bestaat.

In El Batey domineren chique woonwijken met prachtig 
aangelegde tuinen, talloze kunstenaars en schrijvers verblijven graag in dit stadsdeel. Los Charamicos wordt gekenmerkt door smalle steegjes en veel winkeltjes.
De ontmoetingsplaats voor alle toeristen is het strand van Sosúa, die de wijken Sosúa El Batey en Sosúa Charamicos scheidt. Dit strand is de plek om te ontspannen in de schaduw van bomen, voor plezier en gezelligheid zijn diverse strandbars aanwezig. Niet ver van de kust is ook een koraalrif, een werkelijk adembenemend duikgebied.

Andere bezienswaardigheden in Sosúa zijn: Parque las Banderas (park in 2008 geopend), Pedro Clisante in deze straat moet u zijn voor het echte nachtleven en de vele restaurants en bars. Cayo Levantado een echt Bacardi eiland, met hemelse mooie turquoise wateren en prachtige stranden, zeker de moeite waard om vanuit Sosúa te bezoeken. Van januari tot en met april verzamelen zich bultrug walvissen voor de kust van Samana. Tours naar dit unieke natuurlijke spektakel worden aangeboden vanuit Sosúa. 

 Het Columbus Aquapark is gelegen op de weg naar Puerto Plata. Het water avonturenpark biedt watervallen en diverse glijbanen. De meeste hotels bieden ook excursies aan naar het nationale park Los Haitises.  Hier vindt u grotten met pre-Columbiaanse tekeningen en ondergrondse rivieren. Een boottocht brengt u naar het grootste mangrove gebied van het Caribisch gebied, de baai van San Lorenzo.

In Sosúa vindt u diverse grote all inclusive hotels, er is zelfs een casino aanwezig. Internationale restaurants laten niets te wensen over voor de vakantieganger. Vooral de Duitse keuken is in Sosúa goed vertegenwoordigd. Op elke hoek van de straat vindt u in Sosúa een souvenirwinkel. De beste winkels zijn op het strand of op de heenweg naar het strand. Winkels voor sigaren en rum zijn in het centrum.
Booking.com