Jericoacoara ontspannen in Brazilë

U wilt op vakantie, omdat u de stress van het dagelijkse leven wilt ontvluchten, vlieg naar Brazilië en ga naar Jericoacoara. Hier lopen de klokken een beetje langzamer, de straten zijn van zand, er is bijna geen verkeer, geen lawaai en geen stress. Het strand zover het oog reikt, het weer lekker warm met een lichte zeebries. 

Vrij vertaald betekent Jericoacoara, hol/gat van de schildpadden. De schildpadden begraven hun eieren hier namelijk op het strand. Jericoacoara is gelegen in het noordoosten van Brazilië, in de staat Ceara.

 Jericoacoara is een van de beste plaatsen in de wereld voor windsurfers en kitesurfers. De gemiddelde temperatuur varieert van 29 tot 35 graden Celcius, de watertemperatuur 27 graden. Tot voor 20 jaar geleden was Jericoacoara een slaperig vissersdorp, zonder wegen, elektriciteit of telefoon. 

De plaats werd vooral bekend door de avonturiers en de backpackers. Kort daarna werd het gebied gekozen  tot een van de tien mooiste stranden ter wereld. Sindsdien is de stad gegroeid is, maar gelukkig op een goede manier. Geen betonnen complexen, maar gezellige kleine accommodaties, die deel uitmaken van en zorgen voor de ontspannen sfeer in Jericoacoara. 

U kunt de plaats alleen met een auto bereiken via een uren lange tocht over zandwegen. U kunt nog steeds de vissers in hun traditionele boten zien vertrekken. Inmiddels wordt iedereen meer comfort geboden, u kunt lekker eten en dansen in één van de clubs. Het kan echter ook gebeuren dat de stroom uitvalt en dat u de straat moet delen met ezels en koeien. In Jericoacoara gaat u zich niet vervelen, er wordt tot in de kleine uurtjes gedanst, u kunt wandelen over het strand of een buggy tocht maken, surfen, kajakken en zandboarden.
Booking.com