Pinar del Río, Cuba de beste sigaren ter wereld

Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de beste sigaren ter wereld vandaan komen, dan moet u eens naar Pinar del Río, de meest westelijk provincie van Cuba. De plantages maken echter slechts een klein gedeelte uit van het betoverende landschap. Met zijn ongewone afgeronde kalkstenen kliffen, de zogenaamde Mogotes, kan Pinar del Río wedijveren met ieder landschap in de wereld. De Cubaanse cowboys zwerven door de laagvlaktes, waarin de idyllische dorpjes worden omringd door bergketens waarvan de toppen zijn bedekt door grote tropische bosgebieden.
Laat u in ieder geval door een gids rondleiden door een fabriek, waar de productie plaatsvindt van de beste sigaren in de wereld. Het proces moet u met eigen ogen zien, kijk naar de werknemers van de Francisco Donatién fabriek en let op het rollen van de prachtige sigaren met de hand, of breng een bezoek aan een cognac fabriek. Probeer maar eens de Guayabita del Pinar, een smaakvolle guave likeur. Vanuit Las Terrazas start een eco tour, die u brengt naar het schilderachtige vakantie gebied, bergpaden leiden u naar watervallen, minerale bronnen en historische koffieplantages.  Denk ook aan een bezoek aan Soroa, de thuisbasis van 750 soorten orchideeën en de adembenemende El Salto waterval.
De ideale afgelegen stranden aan de koraaleilanden van Pinar del Río zijn een waar paradijs voor duikliefhebbers met zijn koraaltuinen, grotten en kristalhelder water. Geen enkele andere provincie in Cuba heeft zoveel te bieden als Pinar del Río. De Valle de Viñales en de reservaten Sierra del Rosario en het schiereiland Península de Guanahacabibes.
De rustige stranden van Pinar del Río, bieden een aantal van de meest spectaculaire duikplekken in het Caribisch gebied. Het strand Cayo Jutías, 65 km ten noorden van Viñales bereikt u via een korte dam. Cayo Levisa, dit kleine eiland, dat wordt omringd door kokospalmen en mangroven laat u ontsnappen. Loop met blote voeten over het witte zand, of ga in het warme water om de ongerepte koraalriffen te ontdekken.
Laat u verassen in Pinar del Río, de mooiste provincie van Cuba.
Booking.com