Kuuroorden en wellness op Cuba

Cuba's verbazingwekkende landschappelijke schoonheden, vormen een perfecte achtergrond voor een gezondheid- en wellness vakantie op het tropische eiland.
Ontspanning, verjonging en revitalisering zijn de belangrijkste thema's tijdens uw wellness vakantie op Cuba.
Geniet en laat alle spanningen van u afglijden, tijdens een massage of hydrotherapie behandeling en dat alles in het adembenemende berglandschap rond het kuurhotel Escambrayis, gelegen aan het meer diep in de Escambray bergen. Voor pure verwennerij moet u naar het bekendste kuuroord van Cuba reizen, namelijk het pittoreske  San Diego de los Baños in Pinar del Río.
Een oase van rust vindt u in La Pradera, een hotel en kuuroord midden in het centrum van Havana.
Cuba is gezegend met vele natuurlijke minerale bronnen, waarvan aangetoond dertig over geneeskrachtige eigenschappen beschikken. Veel van de kuuroorden in het land, met inbegrip van Cayo Coco thalosso en het kuuroord Elguea in Villa Clara bieden allerlei therapeutische waterbehandelingen en ontspanningsbehandelingen. Medische ingrepen kunt u ook in Cuba laten verrichten. Cuba kent uitstekende medische voorzieningen. Technisch gezien is het perfect en na de laatste stand, waarbij de artsen en het verplegend personeel goed zijn opgeleid. De zorg voor de patiënt is uitmuntend.
Gezondheidsprogramma's worden aangeboden door Turismo y Salud, een onderdeel van de groep Cubanacán SA, de hotelketen Horizontes en de Gaviota SA toerisme groep.
In welke hotels kunt u terecht voor een wellness vakantie op Cuba.

  • Havanna: La Pradera, trakteer uzelf op een massage of schoonheidsbehandeling, in het hotel / kuurbad dat is gelegen in de wijk Miramar.
  • Jardines del Rey: Cayo Coco Thalasso therapie, geniet van de sfeer in deze wellness oase, met uitzicht op de zee.  Een zeewier pakking, een massage of een warmwaterbehandeling, laat uw stress verdwijnen. Clínica Internacional Cayo Coco: biedt medische en zorgdiensten en beschikt over een eigen laboratorium en röntgenapparatuur.De kliniek is gespecialiseerd in levensverlengende behandelingen. Het biedt een 24 uur service, zeven dagen per week.
  • Pinar del Rio: San Diego de los Baños, maak gebruik van diverse therapeutische behandelingen in de moderne inrichting van dit kuuroord.
  • Santiago de Cuba: Club Vida El Salton, verwen uzelf met een ontspannende massage, body scrub of cosmetische gezichtsbehandeling in dit vakantieoord in de bergen.
  • Trinidad: Kuurhotel Escambrayis, verwen uzelf in het kuurhotel Escambrayis, gelegen aan het meer, diep in de Escambray bergen.
  • Villa Clara: Hotel & Spa Elguea, dit kuurhotel bevindt zich 136 km ten noordwesten van Santa Clara, het opende haar deuren in 1917  en staat bekend als een van de beste in zijn klasse in Latijns-Amerika. Verfrissen en revitaliseren kunt u zich in de zwavelbronnen of modderbaden, die worden gebruikt om huidirritaties, artritis en reuma te verlichten.


Booking.com