Las Tunas ongerepte stranden op Cuba

De provincie Las Tunas op het zonnige tropische eiland Cuba, ligt tussen Camaguey, Holguin en Granma. Las Tunas is beroemd om zijn rustige, ongerepte stranden, de landelijke ruwe cowboy cultuur en diverse festivals. De provinciale hoofdstad heet eveneens Las Tunas, het markeert de scheidslijn tussen West- en Oost-Cuba, zowel geografisch als cultureel. Las Tunas is ook bekend onder de naam, stad van de sculpturen, in de straten vindt u namelijk zo'n 100 beeldhouwwerken.
De provincie Las Tunas biedt verder glinsterend witte zandstranden, turquoise wateren en kleurrijke koralen. Het meest bekend is het Covarrubias strand, aan de Atlantische kust. In de omgeving ligt de tweede grootste stad van de provincie genaamd Puerto Padre. Deze stad is bekend om haar suikerfabrieken en een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Op zaterdagavond kunt u in Las Tunas spannende rodeo's en live muziek tijdens de wekelijkse straat festivals beleven. Werp daarbij ook een blik op de zonnewijzer op het Martí plein. Wiens schaduw de belangrijkste gegevens uit het leven van de nationale held José Martí toont.
Maak een reis naar de vrijwel onontdekte noordelijke kust van de provincie en laat u betoveren door het adembenemende strand met glinsterende witte zand en het kalme turquoise water. Het witte zand van het Covarrubias strand glinstert hier over een lengte van 10 km, op een afstand van zo'n 90 km van de stad Las Tunas. Er zijn in totaal zes stranden: Blanche, Bonita, Rocosa, Covarrubias, Real Covarrubias en Malagueta.
Geniet van de rust en stilte op het gouden strand aan de oostkust van Bahía de Chaparra, op 30 km van Puerto Padre.
Booking.com