Trinidad & Tobago vakantie paradijs voor duikers en levensgenieters

De eilanden van Trinidad en Tobago liggen voor de Venezolaanse kust tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee, samen vormen ze een eilandstaat. U kunt Trinidad en Tobago zowel met het vliegtuig en per boot bereiken. Het hele jaar door heersen er tropische temperaturen. In het regenseizoen van juni tot december moet u rekening houden met zware buien. De cultuur van het kleine eilandstaatje is zeer divers.
Dit komt vooral door de bonte mix van volkeren die de eilanden bewonen. De meerderheid van de bewoners zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven, maar ook de afstammelingen van Chinese en Indiase immigranten domineren de straten. De officiële taal van Trinidad en Tobago is Engels, maar als gevolg van de nabijheid van het Zuid-Amerikaanse vasteland is Spaans ook een gebruikelijke taal. Dankzij de bonte mengeling van volkeren op de twee eilanden in het Caribisch gebied, presenteert zich de keuken op Trinidad en Tobago als veelzijdig. Naast Chinese, Indiase en Caribische gerechten kunt u ook genieten van Creoolse specialiteiten. Overal op de eilanden zijn restaurants en bars waar u de lekkernijen kunt proeven tot diep in de nacht.
Trinidad en Tobago is bekend om zijn kleurrijke carnaval, op het gebied van muziek, dans, kostuums en sfeer kunt u het bijna vergelijken met Brazilië. Al in september worden de koning en koningin van het carnaval gekozen. De Caribische klanken die de muzikanten maken op hun instrumenten verhogen de sfeer.
De twee Caribische eilanden hebben hun natuurlijke schoonheid te danken aan haar rijke verscheidenheid aan planten en dieren. Tijdens een lange wandeling kunt u die goed ontdekken en verkennen.
Duikers staat een paradijs te wachten in het zuiden van Tobago. Het koraalrif Buccoo Reef is de thuisbasis van vele vissen en onderwater plantensoorten.
Trinidad en Tobago is weliswaar een klein vakantieparadijs, maar het heeft echter zoveel te bieden.
Vooral de kleurrijke verscheidenheid van de diverse volkeren geeft het Caribische eiland haar unieke charme.

Booking.com