Varadero, Cuba het mooiste strand ter wereld ?

Sommigen noemen Varadero in Cuba het mooiste strand ter wereld en het is gemakkelijk te zien waarom. Het glinsterende witte zand, de koele tropische bries en de kalme Atlantische wateren vormen de perfecte achtergrond voor vele hotels, van familie-vriendelijk tot all inclusive en alles daar tussenin. Voor wie op zoek is naar avontuur kan in Varadero duiken, zeilen en zelfs zwemmen met dolfijnen. Daarnaast kunt golfen of door de historische Ambrosio grot wandelen. Als u wilt ontspannen, Varadero biedt een verscheidenheid aan spa's om u te helpen ontspannen.
Buiten de spectaculaire stranden vindt u vele mogelijkheden voor uitstapjes in de omgeving. Ontdek de ecotoerisme mogelijkheden, die worden aangeboden op het nabijgelegen Zapata schiereiland, het grootste wetland reserve in het Caribisch gebied, of binnen de ecologische Varahicacos Reserve, waar u heerlijk kunt wandelen op de paden en kunt genieten van de rijke vegetatie en de kleurrijke exotische vogels. Voor een culturele afwisseling kunt u een bezoek brengen aan de stad Matanzas, het Athene van Cuba. 
Varadero draait dus vooral om de prachtige stranden. Hieronder de belangrijkste.

  • Playa Major, ongetwijfeld het meest ontwikkelde strand van Cuba. Dit gedeelte van de kust biedt een verscheidenheid aan hotels en resorts voor elk budget.
  • Karabelas, begeef u buiten de gebaande paden en breng gerust een bezoek aan dit afgelegen strand aan de oostelijke kant van het brede schiereiland.
  • Playa Larga, ligt eveneens aan de Bahia de Cochinos ten noorden van het Playa Girón.  De centrale ligging maakt het een ideale uitvalsbasis voor eco-tours rondom het Zapata schiereiland.
  • Playa Girón, maak vanuit Varadero een dagtocht en geniet van de rust van het, aan de oostelijke kant van de Bahia de Cochinos ("Varkensbaai") gelegen strand. Het heldere, sprankelende water is vooral geliefd bij fervente snorkelaars en duikers.
  • Varadero Beach, puur wit zandstrand, 21 kilometer lang. Het kalme water met een gemiddelde watertemperatuur van 24 graden tot 26 graden is het hele jaar uitnodigend.
Booking.com