Saint Lucia een Caribisch eiland met flair

Droom bestemmingen in het Caribisch gebied zijn er bijna net zoveel als al die prachtige stranden.
Het eiland Saint Lucia is echter bijzonder. Saint Lucia behoort tot de kleine Antillen en het ligt ten zuiden van Martinique en ten noorden van Saint Vincent. Saint Lucia is een fantastische bestemming voor zeilers en watersporters. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 26 graden Celsius, vanaf mei tot augustus wordt de Caribische idylle door korte regenbuien verstoord, want dan is het regenseizoen. Het bijzondere klimaat zorgt voor een rijke flora, die wordt gekenmerkt door wilde orchideeën, bougainvillea, hibiscus, regenwouden, bananen en cacao plantages. In deze tropische natuur van Saint Lucia leven vele verschillende exotische vogelsoorten. Het eiland is slechts 44 km lang en 23 km breed, het wordt gekenmerkt door paradijselijke zandstranden en beboste heuvels die worden doorkruist door rivierdalen.
De bezienswaardigheid van het eiland zijn de 800 meter hoge tweeling bergen,  "Pitons" nabij Soufrière, de oudste stad op het eiland. Daartussen ligt een actieve vulkaan,  die ook kan worden bezocht van binnenuit.
De hoofdstad en grootste stad is Castries, gelegen in het noordoosten van het eiland. De ochtendmarkt moet u zeker bezoeken. Naast inheemse vruchten zoals bananen, kunt u er verse vis kopen.
Saint Lucia heeft veel van haar oorspronkelijke karakter behouden, ondanks de modernisering en de bloeiende toerisme. Zo zijn er nog steeds vuurtorens, vissersdorpjes, oude forten en schuilplaatsen van echte piraten, die getuigen van hevige gevechten tussen Franse en Britse kolonialisten.
Nadat Britten en Fransen hevige gevechten leverden, viel Saint Lucia in 1814 in de handen van de Britten.
De officiële taal is Engels, maar omdat 90% van de bevolking afstammelingen van Afrikaanse slaven zijn, spreken ze ook Frans Creools. Daarnaast dragen veel plaatsen op het eiland Franse namen, hier en daar ontdek u nog invloeden van de oude Victoriaanse architectuur van de Fransen.
Conclusie : Saint Lucia is een goed ontwikkeld Caribische eiland dat comfortabele en vaak luxe hotels biedt en waar veel plaatsen hun oorspronkelijke karakter hebben weten te behouden.
Booking.com