Martinique vakantie op zijn Frans in de Caribbean

Martinique is een Caribisch eiland in de Kleine Antillen en het hoort als overzees departement tot Frankrijk.
Martinique ligt op zo'n 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek.  Het vulkanische eiland is gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Stranden van Martinique 's zijn gevarieerd en het fijne zand glinstert. De lange stranden, het turquoise water en een indrukwekkende vegetatie maken het eiland tot een droom bestemming in het Caribisch gebied. Vakantiegangers zullen zich comfortabel voelen in goede hotels en tot rust komen op het strand of tijdens een lange wandeling.
Duikers moeten de onderwaterwereld niet vergeten. Talrijke scheepswrakken, waar kleurrijke vissen leven garanderen spannende duiken. Prachtige koraalriffen in oceaan betoveren elke duikliefhebber.
Na een ontspannende dag op het strand, kunt u het binnenland van het eiland verkennen.
Het eiland wordt omringd door de geur van rum en bloemen. Bloemen groeien zo talrijk en in zulke variëteit, dat Martinique vaak het eiland van de bloemen wordt genoemd. Tijdens een wandeling door het noorden krijgen vakantiegangers een inzicht in de fascinerende landschappen van Martinique. Banaan en ananas plantages, suikerrietvelden en de actieve vulkaan Montagne Pelee zijn slechts enkele van de landschappelijke hoogtepunten.
Verder naar het zuiden, zijn vele hotels en vakantie pensions, omdat hier de eindeloze zandstranden liggen.
Bezienswaardig is vooral de hoofdstad Fort de France, waar de Franse cultuur de Caribische levensstijl ontmoet. Vooral de levendige Caribische nachten mag u niet missen en voor de liefhebber natuurlijk met een glas rum in de hand. 
Booking.com