Isla Margarita vakantie voor individualisten en surfers

Isla Margarita maakt onderdeel uit van de Kleine Antillen, de zuidelijke eilandengroep van het Caribisch gebied.  Het eiland behoort bij Venezuela en is eenvoudig met het vliegtuig, maar ook met de veerboot vanuit  Puerto de la Cruz. Het toeristische en commerciële centrum van het eiland is de stad Porlamar.
Hier zijn vele winkels, hotels, restaurants, nachtclubs en winkelcentra te vinden.
Het eiland Isla Margarita is zeer populair vanwege het aangename klimaat met temperaturen tussen de 24 graden en 37 graden Celsius, de vriendelijke mensen en de 75 stranden. Door de lokale bevolking wordt het eiland, dat in de 16e Eeuw een mekka voor parelduikers was, ook wel  La Perla del Caribe genoemd.

Het vangen van vis en zeevruchten, behoort nog steeds tot het dagelijks leven op Isla Margarita. Op het strand van playa Guacuco kunt u bijvoorbeeld Guacuco eten, een kleine venusschelp, die erg goed smaakt. Op het strand van Restinga de buurt van een 20 km lang koraalrif, moet u in één van de strandtenten de vers gevangen vis of zeevruchten zeker proeven.
De Laguna La Restinga is de moeite waard om te bezoeken. Het is veruit de bekendste van de vijf beschermde gebieden van het eiland en dat vooral door de prachtige mangrovebossen. Voor de surfers uit de hele wereld, zijn de stranden van El Agua, Manzanillo en Parguito populiare bestemmingen. Windsurfers daarentegen gaan liever naar het strand van Yaque. Als u wilt genieten van romantische zonsondergangen, moet u 's avonds een bezoek brengen aan de stranden Caribe , La Galera en Fortin ! Trouwens het populairste strand van Isla Margarita is Playa El Agua, vier kilometer fijn wit zandstrand in het noorden van het eiland.

De zon schijn bijna altijd op Isla Margerita, maar het eiland kent ook haar schaduwkanten. Het eiland kent veel criminaliteit. In Porlamar is het risico van berovingen onder bedreiging van een vuurwapen, vooral na zonsondergang  groot. Tevens komt het voor dat pleziervaartuigen (zeiljachten) die voor anker liggen, worden overvallen. Het wordt afgeraden de volkswijken (de zogenaamde barrios of ranchos) in en rondom de grotere steden te bezoeken, in verband met zware criminaliteit, waarbij vaak georganiseerde bendes betrokken zijn.
Momenteel is waakzaamheid extra geboden, omdat de protesten van studenten en de oppositie kunnen leiden tot een burgeroorlog.
Booking.com