Saint Barthélemy hier gaan de sterren op vakantie

Het eiland Saint Barthélemy behoort tot de kleine Antillen. Het eiland wordt ook wel St. Barth genoemd.
Christoffel Columbus ontdekte het Caribische eiland in 1493 en vernoemde het naar zijn broer Bartolomeo.
Het eiland behoort officieel tot Frankrijk, dat is de reden waarom Frans de officiële taal op Saint Barthélemy is. De meerderheid van de toeristen zijn Amerikanen, daarom wordt er overal ook Engels gesproken.
Bezoekers komen vooral naar het droom eiland Saint Barthélemy vanwege de vele witte zandstranden, blauwe wateren en de aangename tropische temperaturen. Dankzij deze eigenschappen, is het eiland ideaal voor een ontspannen vakantie. Voor sportliefhebbers zijn er overal mogelijkheden om actief bezig te zijn. Surfen, duiken, snorkelen, zeilen of kitesurfen er is keuze genoeg. De hoofdstad van Saint Barthélemy is Gustavia. U kunt er prima winkelen en zeker met een leuk souvenir thuis komen. Het aanbod van winkels varieert van eenvoudige overdekte kraampjes tot boetieks van internationale merken, daarna is een bezoek aan een restaurant of strandbar aan te bevelen. Kies een van de gerechten uit de Franse en Caribische keuken, met name schaal-en schelpdieren en verse vis worden geserveerd.
Sinds de familie Rockefeller er alweer meer dan vijftig jaar geleden een villa kocht op Saint Barthélemy, is de populariteit van het eiland bij de rich en famous alleen maar toegenomen. Daarom zijn er talloze luxe villa's en hotelsuites, de prijzen zijn dusdanig hoog dat deze door een werknemer met een normaal salaris niet zijn te betalen.
Saint Barthélemy is een Caribische vakantie paradijs met meer dan twintig prachtige stranden en een luxe sfeer die vele beroemdheden aantrekt.
Booking.com