Curaçao, vakantie 2022

Het eiland Curaçao ligt net buiten de kust van Venezuela en op slechts 2 1/2 uur van Miami en buiten de orkaan gebied. Het eiland biedt ook aan niet-duikers prima vakantie plezier, het eiland beschikt over een ongeëvenaarde mix van geschiedenis en cultuur. De hoofdstad Willemstad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is een stad die u zeker moet bezoeken tijdens uw vakantie op het eiland.

Veel toeristen komen om te duiken naar het eiland en niet alleen vanwege de fantastische zicht onder water en de aangename water temperaturen, maar vooral vanwege de koraalriffen, de inktvis, zeeschildpadden en talrijke vissoorten. Duikers raken volledig in vervoering van zoveel schoonheid. Zelfs ervaren duikers beoordelen Curaçao al jarenlang als een paradijs onder de zee. Het eiland wordt beschouwd als een van de meest interessante gebieden om te duiken in het Caribisch gebied, dat geldt ook voor snorkelaars.
Curaçao heeft zo'n 60 duikgebieden, vaak vlakbij de kust, waarvan 44 in het zuiden van het eiland, waar ze zijn gemarkeerd met boeien. De meest interessante plaatsen zijn met een goede wegenkaart en een huurauto gemakkelijk te bereiken. Elke grote hotel heeft zijn eigen duikbasis, met complete verhuur van apparatuur en comfortabele boten. Meestal wordt er in kleinere groepen gedoken, dat geeft vooral beginners een groter gevoel van veiligheid.

Iedere vakantieganger, moet ook zeker de bezienswaardigheden van het eiland leren kennen. Op Curaçao zijn de verschillende straten in het oude gedeelte van de hoofdstad opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De mooiste indrukken van de architectuur uit de 18e Eeuw geven de Gravenstraat, de Gasthuisstraat en de Conscientiesteeg. De begraafplaats Beth Haim op Curaçao is de oudste Joodse begraafplaats van de Nieuwe Wereld. In de traditionele distilleerderij in het landhuis Chobolobo, krijgt u inzicht in het productieproces van de beroemde sinaasappellikeur, die haar naam gaf aan het eiland.
Het natuurreservaat Christoffel park wordt vaak bezocht door toeristen. Het grootste natuurgebied op Curaçao bestaat uit drie voormalige plantages, het gebied is bekend om zijn flora en fauna.
De grotten van Hato of het zeeaquarium bij Bapor Kibra zijn toeristische trekpleisters.

Booking.com