Antigua en Barbuda strandvakantie 2022

Terwijl in Nederland en België de winter bijna begint, kunt u bijna onafgebroken genieten van de zon in het Caribisch gebied, bijvoorbeeld op de twee naburige eilanden van Antigua en Barbuda. Het groene turquoise, heldere water met een aangename 27 graden en bloeiende landschappen maken het mogelijk, om op de kleine Antillen lekker te genieten ver van sneeuw, regen en mist.
Stranden zijn er zo veel als er dagen zijn in een jaar. De twee naburige eilanden Antigua en Barbuda huisvesten precies 365 witte zandstranden, een voor elke dag van het jaar dus. Naast stranden met alle faciliteiten, zijn er ook afgelegen stranden waar u alleen kunt zijn. Als u graag een wandeling maakt over een kleurrijke Caribische markt, komt u op St John's, de kleine eiland hoofdstad van Antigua volledig aan uw trekken.
Antigua, werd ontdekt door Christopher Columbus in 1493 en het kijkt terug op een bewogen verleden.
In het zuiden van het eiland ligt de voormalige marinebasis "Engels Harbour", dat ooit diende als de basis van de Britse marine vloot onder Lord Nelson. Het vliegveld van Antigua ligt dicht bij St. John's.
Alles is mogelijk, duiken, zeilen, golfen en trouwen. Zeilvrienden vinden prima omstandigheden in de wateren rond Antigua en Barbuda, vooral door de voortdurend blazende passaatwind. Deelnemen kunt u aan de Antigua Classic Yacht Regatta of de bekende Antigua Sailing Week. Beschikt u over wat minder talent, kunt uw eigen boot huren bij de vele havens en steigers rond de eilanden en zorgeloos varen door de turquoise wateren.
Antigua en Barbuda zijn bijna volledig omringd door goed bewaarde koraalriffen, tal van scheepswrakken bijvoorbeeld voor het Samal eiland en natuurlijk de enorme Caribische biodiversiteit maken duiken in het gebied voor beide eilanden tot een fantastische ervaring. De beschermende zand-en rotsachtige oevers aan de zuidelijke en oostelijke kust van Antigua en voor Barbuda in het algemeen, zorgen er voor dat beide eilanden favoriet zijn bij duikers en snorkelaars. Beide eilanden samen beschikken momenteel over acht duikscholen voor beginners en professionele duikers.
Golfliefhebbers vinden op Antigua twee prachtige 18 holes banen.
Zelfs bruidsparen komen graag naar Antigua en Barbuda. Trouwen kunt u op een van de eilanden zelfs op het strand onder een palmboom.
Booking.com