Saba de ongerepte Koningin van de Caribbean

Saba is met slechts 13 vierkante kilometer, het kleinste eiland in Caribisch Nederland.
Het kleine Saba heeft natuurlijk geen internationale luchthaven, maar slechts een kleine regionale luchthaven. Vanaf Sint Maarten wordt er gevlogen met kleine tweemotorige propeller vliegtuigen. Van ver lijkt het eiland op een echt pirateneiland. Steile hellingen en rotsachtige kusten en altijd groenblijvende regenwouden typeren het eiland. Naast regenwouden, ziet u nog steeds nog steeds suikerriet -en bananenplantages, ooit de belangrijkste bron van inkomsten van de eilandbewoners.
Stranden en grote toeristencentra zoekt u tevergeefs op het vulkaan eiland. Saba is vooral populair bij toeristen, die op zoek zijn naar Caribbean romantiek. Saba heeft een goede reputatie in de duikwereld. Het onderwatergebied werd zo'n 25 jaar geleden als beschermd gebied aangemerkt. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel duikers Saba ieder jaar bezoeken. Diverse duikscholen bezorgen u een spannende duikvakantie.
Naast duikers zijn het vooral wandelaars, die hun vakantie doorbrengen op Saba. Tijdens een wandeling over één van de tien verschillende jungle routes kunt u het eiland en de diverse flora en fauna beter leren kennen. U hoeft niet bang te zijn voor giftige slangen of insecten, ze zijn er niet.
Booking.com