Egypte Taba hotels

Het familievriendelijke hotel Mosaique Beach Resort vind je op het meest noordelijke puntje van de Golf van Aqaba. Het hotel is omgeven door bergen en de prachtige Rode Zee. Met animatie, (sportieve) activiteiten en vriendelijk personeel kun je hier met een gerust hart genieten van een onbezorgde zonvakantie.





Op ongeveer 50 m afstand van het privé rotsstrand Hotel vindt u het resort hotel The Bayview Taba Heights Resort. Op het strand staan ligstoelen en parasols gratis gereed. De stad Sharm El Sheikh ligt op ongeveer 222 km afstand. Winkels bevinden zich op ongeveer 1 km van het hotel.



El Wekala Aqua Park Resort, dit resort hotel is gelegen ca. 1 km van een zand-/kiezel-/rotsstrand. Op het strand staan ligstoelen en parasols gratis gereed. De stad Taba ligt op ongeveer 20 km afstand. 



Het strandhotel Strand Beach & Golf Resort Taba Heights bevindt zich ongeveer 50 m van het privé zand-/kiezelstrand Hotel. Op het strand staan ligstoelen en parasols gratis gereed. De stad Sharm El Sheikh ligt op ongeveer 220 km afstand.




Aan de grens van Israël vind je het woestijnachtige kustplaatsje Taba. Vroeger was dit vooral een badplaats waar de locals het weekend doorbrachten. Tegenwoordig is het een plek waar steeds meer Europeanen voor vakantie komen. Ben je op zoek naar rust, een goede duik of snorkel locatie? Dan is Taba de perfecte uitvalsbasis! Je zult hier een heerlijke vakantie beleven vol: zon, zee, strand, lekker weer en gastvrije locals.

De belangrijkste trekpleisters van Taba zijn de prachtige koraalriffen vlak voor de kust en de berg Ras el Naqb die je kunt beklimmen. Vanaf Taba kun je ook makkelijk uitstapjes maken naar Petra in Jordanië of Jeruzalem in Israël. Taba bestaat uit Taba Town en Taba Heigts. Het toeristische gedeelte van Taba bevindt zich vooral in de heuvels aan de kust en wordt om die reden Taba Heights genoemd. Hier vind je in het gezellige centrum met leuke winkels, restaurants en bars. Vanaf het strand kun je Israël, Jordanië en Saudi-Arabië zien liggen.

Kasteel Zaman
Tussen Taba en Nuweiba vind je kasteel Zaman. Het kasteel is gebouwd op een klif, waardoor je een prachtig uitzicht over de zee hebt! Voor een dagje relaxen ben je hier ook aan het goede adres. In het kasteel kun je namelijk yoga lessen volgen, een massage nemen of de sauna bezoeken. Voor het kasteel ligt een privéstrand waar je ook heerlijk tot rust kunt komen.



Pharaoh Island
Je kunt met de ferry een bezoekje brengen aan het fort op Pharaoh Island. Hier rij je langs als je van Taba naar Taba Heights rijdt. Bij Pharaoh Island zijn prachtige koraalriffen waar je goed kunt snorkelen. Op het fort  hier heb je een prachtig uitzicht over de zee en Taba.



Belangrijke informatie voor jouw reis naar Taba

Je vliegt rechtstreeks naar Eilat in Israël. Let op! Naar Taba kan alleen gereisd worden met een internationaal paspoort. Bij aankomst op het vliegveld van Eilat, ontvang je een gratis visum in de vorm van een inreiskaart. Deze moet je goed bewaren voor bij de grensovergang naar Egypte. Je reist per bus naar de grensovergang tussen Israël en Egypte (ca. 30 min). Eenmaal bij de grens aangekomen, moet je een exit fee betalen in Israëlische valuta (107 Sjekels), euro's (€30,-), Amerikaanse dollars ($35) of met creditcard. Er is geen pinautomaat aanwezig bij de grens.


Booking.com