Huwelijk en huwelijksreis op Cuba

Wat is er romantischer dan een bruiloft op een tropisch eiland? De weddingplanner van Cubaanse hotels en resorts kunnen u helpen met elk detail van uw bruiloft. Zij zijn experts in extravagante thema-bruiloften met een grote receptie, maar ook voor feesten in kleinere kring op het strand. Een perfecte huwelijksreis kunt u verwachten in het Caribische paradijs Cuba. 

Ga op zoek naar arrangementen voor bruiloften en huwelijksreizen, voordat u uw reis boekt. Veel hotels, zoals het Hotel Brisas del Caribe in Varadero, Hotel Club Amigo Ancon in Trinidad en Cubanacán Versalles in de buurt van Santiago bieden speciale aanbiedingen en extra's zoals champagne en professionele fotografie.

Trouwen in Cuba: als u niet eerdere getrouwd bent geweest,  hoeft u alleen een geldig paspoort en een toeristen kaart te tonen. Als de bruid of de bruidegom al een keer getrouwd was, moeten naast bovenstaande documenten, documenten van de scheiding, of na overlijden partner, geboorteakte, huwelijksakte en overlijdensakte. Voor vertrek gelieve deze documenten en akten te vertalen naar het Spaans,  gecertificeerd door een notaris en legaliseren bij het Cubaanse consulaat in Nederland. Stel zelf een document op de namen van de bruid en de bruidegom, geboorteplaats, woonadres, namen ouders (levend of overleden), beroep, opleiding en nationaliteit. Voeg kopie paspoorten bij. Stuur al uw documenten (zoals extra exemplaren als u  al getrouwd bent geweest) in het Engels en Spaans per fax naar uw hotel in Cuba en graag ten minste drie weken voorafgaand aan uw aankomst. Neem alle originele documenten en akten mee. Plan u reis zo, dat u tenminste drie dagen voor de geplande huwelijksdatum aanwezig bent op Cuba. Erg belangrijk, de naam in het paspoort moet overeenkomen met de namen in de overige documenten. Na het huwelijk wordt de huwelijksakte zo spoedig mogelijk gemaakt en als er genoeg tijd is op uw vakantieadres overhandigd, of direct verstuurd op kosten van het hotel naar uw huisadres. Het huwelijk wordt gelegaliseerd door de ambassade van uw land in Havana of het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Booking.com