Cyprus Kyrenia hotels

Topset hotel is een gemoedelijk familiehotel, gelegen aan de noordkust van Cyprus en direct aan zee. Je wordt er warm welkom geheten en je geniet er van de bijzondere Cypriotische kunstnijverheid. Topset is bovendien dé ideale uitvalsbasis om het bijzondere en op veel plekken nog ongerepte Cyprus te ontdekken.




Je wordt in Oscar ontvangen met de welbekende en hartelijke Cypriotische gastvrijheid. In Oscar word je niet gezien als een nummer, maar als een welkome gast. De ligging, vele faciliteiten en het vriendelijke personeel zullen zorgen voor een heerlijk ontspannen vakantie!




Manolya is een gemoedelijk 3-sterrenhotel met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de mooie bergen. Het hotel ligt direct aan zee en beschikt niet alleen over een heerlijk zwembad maar tevens over een houten vlonder aan zee! Het is een ideale accommodatie om heerlijk tot rust te komen tijdens je welverdiende vakantie.




Bellapais Hotel is een fijn Only Adult hotel, dus dé ideale plek op Cyprus om met je partner of vrienden op vakantie te gaan. Het hotel is rustig gelegen, aan de voet van het Five Finger gebergte.




Het luxe Vuni Palace heeft een uitstekende ligging in het gezellige Kyrenia. Het 5-sterren hotel ligt direct aan het strand, diverse bezienswaardigheden zijn op een steenworp afstand en het centrum vind je slechts 1 kilometer verderop. 




Olive Tree is rustig gelegen en wordt omgeven door prachtige tuinen. Je kunt hier heerlijk ontspannen aan het zwembad of in het Spa Center of actief bezig zijn op onder andere de tennisbaan. Olive Tree is de ideale plek voor een heerlijk ontspannen vakantie onder de Cypriotische zon.






Het nieuwe en kleinschalige Olivia Palm ligt op loopafstand van Kyrenia, de haven en het kasteel. Het hotel beschikt over een zwembad op het dak met prachtig uitzicht en een à-la-carte restaurant met heerlijke lokale gerechten.






Het kleinschalige Altinkaya Resort in Noord-Cyprus is een heerlijk hotel als jij wilt genieten van zon, aangename temperaturen én rust. Het drie sterren hotel beschikt over een zwembad waar het uitstekend vertoeven is op een ligbedje. Dankzij de ligging in de populaire badplaats Kyrenia is gezelligheid ook binnen handbereik.




Hotel Piabella ligt op een prachtige locatie in Kyrenia, op ongeveer 200 meter van het centrum. De haven en het kasteel bevinden zich op circa 1,4 kilometer.



Mountain View hotel, dit familiehotel bevindt zich ca. 1 km van een zand-/rotsstrand. Op het strand staan parasols en ligstoelen tegen betaling gereed. De stad Kyrenia ligt op ongeveer 8 km afstand. Een supermarkt is na ongeveer 100 m bereikbaar.



In de nabijheid van het privé zand-/kiezelstrand bevindt zich het strandhotel LA Hotel. Op het strand staan ligstoelen en parasols gratis gereed. De stad Nicosia ligt op ongeveer 40 km afstand. In de omgeving van het hotel vindt u verschillende bars en restaurants (100 m) en een supermarkt (500 m). 



Het strandhotel Kaya Palazzo Resort Hotel ligt op ca. 3 km van Kyrenia. Het dichtstbijzijnde strand, een privé rotsstrand, ligt in de omgeving. Op het strand staan ligstoelen en parasols gratis gereed.



Het vijf sterren Elexus Hotel beschikt over meerdere zwembaden, maar liefst 25 glijbanen, een discotheek, casino, wellness centrum en fitnessruimte. En dat is nog niet alles! De jongste vakantiegangers kunnen o.a. terecht in het kinderbad en de miniclub. 



Ontdek Kyrenia (Girne), een populaire badplaats op het noordelijke Turkse gedeelte van Cyprus. Naast zon, zee en prachtige stranden, kunt u er tijdens uw verblijf ook de nodige cultuur en historie snuiven. Al wandelend door smalle, knusse straatjes met talloze restaurants, terrasjes en winkeltjes, komt u uit bij de oude pittoreske haven. Strijk hier eens neer op een gezellig terras en geniet tijdens een hapje of drankje van het mooie uitzicht op vele jachten en vissersbootjes. De lokale inwoners van Kyrenia zijn bovendien zeer gastvrij en zullen u met open armen ontvangen.

De drie belangrijkste stranden van Kyrenia, bieden de zonaanbidder alles voor een geslaagde vakantie. Het populaire Acapulco Beach is het meest ontwikkelde strand van Noord-Cyprus en biedt de beste faciliteiten. Gezinnen met kinderen genieten er van ondiep en helder zeewater, waardoor een stranddag extra zorgeloos is. Escape Beach is overdag prachtig en ’s avonds een feest met hippe clubs en zomerse openluchtfeesten, vaak met live muziek. Op zo’n 18 kilometer van Kyrenia ligt Alagadi Beach, ook wel Turtle Beach genoemd. Jaar na jaar vinden meer dan 100 zeeschildpadden hier hun vaste plek terug om eieren te leggen. In augustus en september komen ze uit en is het een waar wonder om kleine schildpadjes naar zee te zien kruipen. Andere mooie stranden zijn Kervansaray Beach, Sunset Beach en Deniz Kizi Beach. ’s Avonds heeft u in Kyrenia ruim de keuze uit goede en betaalbare restaurantjes. Lekker stappen doet u in één van de vele bars en nachtclubs.

Kyrenia is één van de badplaatsen in Europa waar u de grootste kans heeft op mooi weer gedurende het grootste deel van het jaar. U geniet er van het mediterrane klimaat dat zich kenmerkt door warme, droge zomers en milde winters. In april komt het kwik al boven de 20 graden en dit loopt verder op tot zo’n 32 gaden in augustus. De nodige verkoeling vindt u tijdens een duik in de zee. Tussen half mei en half oktober is de grootste kans op mooi weer en een geslaagde zon, zee en strandvakantie.


Niet te missen tijdens uw vakantie in Kyrenia, is het grote kasteel naast de haven. Met zijn statige bouw, lijkt het te waken over de badplaats en de gezellige haven. Door een bezoek aan dit kasteel bent u terug in de oudheid, want het oudste gedeelte dateert uit 330 na Christus. Bezoek ook het scheepswrak, dat in 1967 op de bodem van de Middellandse Zee voor de kust van Cyprus werd gevonden. Wat dit schip zo bijzonder maakt, is dat het stamt uit de 4e eeuw voor Christus. Vandaag de dag wordt het tentoongesteld in het museum in het kasteel. Buiten de stad vindt u nog drie kastelen die een bezoek van cultuurliefhebbers meer dan waard zijn; kasteel Buffavento, kasteel Sint Hilarion en kasteel Kantara. Ook de natuur van Cyprus heeft u veel te bieden. Geniet van de stille, afgelegen baaien en de mooiste stranden. Het klimaat zorgt voor een rijke variatie aan prachtige bloemen en planten. Boekt u bovendien maar snel een extra koffer bij, want in Kyrenia kunt u volop shoppen. In de oude straatjes vindt u vele winkeltjes waar u leuke souvenirs en handgemaakte hebbedingetjes verkocht worden. In de overdekte markt Bandabulya in het centrum van de badplaats, slaagt u gegarandeerd! Bent u nieuwsgierig geworden? 
Booking.com