Cuba Varadero hotels

Pizza eten met je tenen in het zand. Een zonniger vakantiegevoel bestaat niet. Zeker niet als de kok van Hotel Blau Varadero die pizza met liefde heeft bereid. En met al je favoriete toppings. Van pizza en Tex Mex tot de gourmet cuisine in het à la carte restaurant: het is hier tot in de puntjes geregeld.






In Grand Memories Varadero heeft u de perfecte combinatie te pakken van een ontspannen All Inclusive strandvakantie en een verre bestemming. Cuba: het land van volksheld Che Guevara, de Cuba Libre en natuurlijk sigaren!







Een glimmende Cadillac uit de jaren ‘50 staat gezellig te pruttelen voor Hotel Be Live Experience Tuxpan. Hier in Varadero rijden de mooiste oldtimers rond, autoliefhebbers kijken hun ogen uit! Zonaanbidders en waterfans trouwens ook. Met het mooiste strand van Cuba voor de deur en volop ligbedjes aan het zwembad.





Welkom in het paradijs! Het smaakvolle Melia las Antillas in Varadero heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie; een prachtig zwembad, directe ligging aan het strand en Adults Only, wel zo rustig.





Cocktails in het internetcafé, verse vis op de grill en een Play Station naast de Wii in de Games Room. Bij Hotel Sol Palmeras weten ze hoe ze hun gasten – groot en klein – in de watten moeten leggen. Het hagelwitte strand van Varadero ligt voor de deur en ook het zwembad lonkt.









Groots! Er is geen ander woord te vinden voor het Memories Varadero, dat ook bekend staat als het meest complete resort van Varadero. In het hart van het resort liggen tropische zwembaden met een fijn terras, waar de café con leche ’s ochtends heerlijk smaakt.







Welkom in Iberostar Playa Alameda, een kleinschalig resort op ca. 19 kilometer van het centrum van Varadero. In dit laagbouw hotel in koloniale stijl komt u volledig tot rust, ver weg van de massa. Het hele resort wordt omgeven door palmbomen, waardoor u zich helemaal in de tropen waant.







Iberostar Bella Vista is een splinternieuw hotel geopend in het voorjaar van 2017 en heeft een prachtige ligging direct aan het strand van Varadero met prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het resort bestaat uit een familiegedeelte en een adults only gedeelte.







Imposant en comfortabel – twee woorden waar het Cubaanse Melia Varadero zeer ruimschoots aan voldoet. Het fijne All Incusive resort is overzichtelijk door de prachtige ronde entree met open dak en de vele faciliteiten daaromheen.







Bienvenidos a Cuba! De hartelijke manager van hotel Be Live Turquesa verwelkomt u in zijn 3-sterrenhotel. Het eerste wat opvalt zijn de vrolijk gekleurde gebouwtjes in de tropische tuin. Pak de koffers en sla rechtsaf bij de vierde palmboom. 







Voor iedere golf-liefhebber 'the place to be'. Naast hotel Melia Las Américas ligt de 18-holes golfbaan Varadero Golf Club. De enige in Varadero. Wandel door de groene hoteltuin. Drink een Cuba Libre aan de bar.








Ocean Vista Azul is een nieuw vijf-sterren resort in Varadero, omringd door twee idyllische stranden met kristalhelder water. Het hotel biedt lichte- en ruime kamers, thema-restaurants, familie-entertainment en in het Despacio beauty centre kom je helemaal tot rust.




Zonnebril op de neus, ijskoude batido in de hand en een hoogsteigen butler die vraagt of je nog iets wenst. Welkom in Hotel Paradisus Princesa del Mar! Pal aan het witte strand van Varadero heeft de Paradisus-keten een luxe resort bedacht dat je 24 uur per dag in de watten legt. 







Het mondaine Varadero, gelegen in Noord-Cuba, staat bekend als een van de grootste badplaatsen van het Caribisch gebied. Er heerst hier het hele jaar door een zonnig klimaat, maar vanwege de ligging op het smalle schiereiland Hicacos geniet je tijdens een vakantie in Varadero van een constant tropisch windje. De Cubaanse badplaats beschikt over een prachtig 20 kilometer lang strand: Varadero Beach, dat vanwege het witte zand en de helderblauwe zee door velen beschouwd als het mooiste strand van de wereld. En doordat het strand langzaam afloopt in zee, is het ook zeer geschikt voor een familievakantie met kinderen.

Op duiken of snorkelen in Varadero? Dan kun je al snorkelend bij Playa Coral, vlak voor de kust van Varadero de meer dan 40 verschillende soorten koraal en een grote verscheidenheid aan tropische vissen en zeeschildpadden met eigen ogen bekijken. Nog uitdagender is het om met een duikinstructeur te gaan duiken bij een van de ruim 28 duikspots waar je onder andere onderwatergrotten in de koraalriffen kunt bezoeken.

2000 jaar oude rotstekingen
Naast zonnen op Varadero Beach, snorkelen bij Playa Coral en golfen kun je tijdens een vakantie in Varadero ook een bezoek brengen aan de Grot Cueva de Ambrosio, een oude grot vlak bij het luxe 4 sterren hotel van TUI. Deze grot werd door de vroegere bewoners van Cuba gebruikt als heilige plek voor ceremonies, maar later was het een toevluchtsoord voor gevluchte slaven. Je kunt hier ruim 2000 jaar oude, goed bewaarde rotstekeningen bekijken. Aan het einde van de vakantiedag staat het uitgebreide buffet in het All Inclusive hotel op je te wachten.

Dagtrip van Veradero naar Havana

Natuurlijk kan een excursie naar de noordelijk gelegen Cubaanse hoofdstad Havana niet ontbreken. Een van de top bezienswaardigheden tijdens een vakantie Varadero. Vanuit de bungalow vlak bij het centrum van Varadero rijd je in 2 uur en 15 minuten naar Havana, waar kleurrijke oude gebouwen en oldtimers het straatbeeld bepalen. Je wordt verwend door de vele bezienswaardigheden in deze historische stad. Je kunt bijvoorbeeld de Plaza de la Revolución, waar Fidel Castro zijn speeches altijd hield, bezoeken. Of La Habana Vieja, het oude centrum, dat in zijn oude glorie is hersteld. Hierna kun je lekker uitwaaien op de boulevard El Malécon, waar je kunt kijken naar voorbijrijdende Cadillac’s of vissers die hun vangst binnenhalen.

Wil je tijdens een vakantie in Cuba meer zien dan alleen Varadero? Kies dan voor een rondreis bij TUI, Kras of Neckermann.
Booking.com