Cuba Havana hotels

Midden in bruisend Havana: Een krantje lezen op het dakterras met een cocktail binnen handbereik en uitzicht op het Capitolio. Buenas dias in Hotel Iberostar Parque Central Havana!






Icoon van Havana ‘50’s: NH Capri La Habana was al beroemd in het Cuba van de fifties. En door zijn iconische jaren ‘50 stijl is het nog steeds een van de bekendste gebouwen van Havana.





Wie zegt dat je moet kiezen tussen een zonvakantie en citytrip? Op Cuba doe je het gewoon allebei. En Hotel H10 Panorama – met een prachtig uitzicht over de baai van Havana - is de perfecte uitvalsbasis.




Winston Churchill logeerde er, net als Walt Disney. Het imposante Hotel Nacional de Cuba ademt geschiedenis. Gebouwd in 1930, was dit in het begin dé plek van de Amerikaanse maffia.




Slapen in een nationaal monument. Hotel Inglaterra scoort hoge punten als het om ligging gaat. Midden in Havana Vieja, het oude stadscentrum, en met een dakterras waar de klanken van de rumba met regelmaat klinken.




Hotel Copacabana is een prima hotel dat direct aan zee ligt, in de wijk Miramar in Havana.

Er zijn twee zwembaden, waarvan 1 zoutwater zwembad dat in verbinding staat met de Atlantische Oceaan.




Comodoro is een comfortabel hotel gelegen in de chique residentiële wijk 'Miramar', in de buurt van het Palacio de Convenciones en op ca. 15 minuten rijden van het oude centrum van Havana.




Habana Riviera by Iberostar, hotel in jaren '50 stijl, gelegen aan de Malécon, eenvoudige maar verzorgde kamers.





Havana is de hoofdstad van het eiland Cuba, dat voor de kust van Mexico in de Atlantische Oceaan ligt. De stad is gelegen aan de noordkust en heeft ruim twee miljoen inwoners. Hiermee is het ook de grootste plaats van Cuba. Een vakantie in Havana betekent voor velen de sfeer van weleer opsnuiven. Het straatbeeld wordt bijvoorbeeld grotendeels bepaald door auto’s uit de jaren vijftig en zestig. Die authenticiteit vind je ook terug in de architectuur van de stad. De beste maanden om naar Havana af te reizen zijn januari tot en met april, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

Havana en cultuur
Vanwege een importverbod dat jarenlang op Cuba gold, bestaat een groot deel van het lokale wagenpark uit oldtimers. Onder invloed van het toerisme rijden er echter ook veel moderne auto’s rond en kan je tijdens een vakantie in Havana kiezen uit de nieuwste huurauto’s. Daarmee verken je Havana in je eigen tempo. Vooral de wijk Havana Vieja herbergt veel bezienswaardigheden. Deze buurt heeft veel pleinen en oude gebouwen, waaronder het Plaza de la Catedral met de kathedraal de San Cristóbal. In Centro Havana vind je het overheidsgebouw Il Capitolio en het Revolutiemuseum. De wijk Vedado staat bekend om zijn lange boulevard El Malecón.

Winkelen en uitgaan in Havana
De buurt Havana Vieja is niet alleen de oudste en meest authentiek uitziende wijk van de stad, er zijn ook tal van winkeltjes om lekker wat uurtjes rond te slenteren. De straat waar je dan moet zijn heet Calle Obispo. In Havana Vedado zijn eveneens veel winkels gevestigd. Ook vind je er enkele bioscopen. Struinen langs kraampjes met boeken uit lang vervlogen tijden kan op het plein Plaza de Armas. Een plein waar je tijdens je zonvakantie in Havana zeker ook geweest moet zijn is Plaza Vieja. Met zijn vele bars is dit hét uitgaanscentrum van de stad.

Eten en drinken in Havana

De keuken van Cuba en Havana kent invloeden uit de Spaanse en Afrikaanse cultuur, aangevuld met inheemse ingrediënten. In de gerechten komen rijst, tomaten, ui, knoflook, kip, varkensvlees en bonen veelvuldig voor. Lokale toevoegingen zijn knolachtige groentes als yuca en malanga. Een typisch Cubaanse schotel is moros y cristianos (rijst en zwarte bonen). Eten kan goed op het Plaza de la Catedral en het Plaza Vieja, waar de nodige horecagelegenheden zijn gevestigd. Rum is de nationale drank van Cuba, en je bent het aan jezelf verplicht die tijdens je vakantie in Havana te proberen.
Booking.com