Sint Maarten vakantie 2022

Het eiland St. Martin werd in historische tijden verdeeld en wel in een Nederlands deel en een Frans deel.
Het Franse deel van Sint Maarten heeft de status van een Franse gemeente, er wordt opmerkelijk Engels gesproken. Sint Maarten is de naam van het Nederlandse gedeelte en het behoorde lange tijd tot de Nederlandse Antillen.
Ondertussen is het een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Sint Maarten omvat het zuidelijke deel van het eiland en is vooral populair bij Nederlandse en Amerikaanse toeristen die de goede toeristische infrastructuur waarderen. Indien u actief wilt zijn tijdens uw vakantie, kunt paardrijden, waterskiën, zeilen, duiken, waterfietsen en vissen. Op het gehele eiland vindt u hotels, die veelal beschikken over moderne tennisbanen. Bent u golfer, een 18 holes golfbaan is gelegen aan de Mullet Bay. Een dierentuin, botanische tuin en een casino zorgen voor de benodigde afwisseling.
Restaurants zorgen voor culinaire hoogstandjes en wel in alle prijsklassen. Sint Maarten scoort vooral door de prachtige droomstranden. Voor gezinnen met kinderen zijn de stranden van Mullet Bay en Maho Bay in het bijzonder geschikt.
Sint Maarten is met slechts 86 vierkante kilometer het kleinste eiland ter wereld en het heeft ook nog eens twee hoofdsteden. Philipsburg in het Nederlandse deel en Marigot aan de Franse kant, met de bijbehorende diversiteit van culturele en culinaire hoogtepunten.
Booking.com