Mexico, cultuur en natuur

Mexico is een Noord-Amerikaanse land, zie kaart, heeft een oppervlakte van ongeveer twee miljoen vierkante kilometer en grenst in het zuiden aan Guatemala en Belize en in het noorden aan de Verenigde Staten. Het land heeft ongeveer 112 miljoen inwoners en is de thuisbasis van verschillende etnische groepen, zoals de mestiezen (mix van blanken en de inheemse bevolking), de Nahua en de Maya.

Als u houdt van natuur en cultuur, moet u naar Mexico. Ontdek de verscheidenheid aan landschappelijke en culturele hoogtepunten in het Latijns-Amerikaanse land. Onbeschrijfelijk mooie zandstranden aan twee oceanen, historisch bewijs van de Azteken (zoals de piramides van Uxmal), prachtige rotsformaties en canyons, woestijn en het regenwoud regio's en een van de grootste steden ter wereld (Ciudad de Mexico - Mexico City), zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden Mexico.

Landschap en klimaat: een groot deel van het landoppervlak, met uitzondering van het schiereiland Yucatán, is hoog land met bergketens in het oosten en het westen, vanaf de heuvelachtige kustgebieden lijken ze op imposante bergwanden.

De hoogste berg in Mexico is de 5747 meter hoge vulkaan Citlaltépetl in Puebla. 

De geografische verschillen hebben natuurlijk ook hun invloed op het klimaat. Mexico is verdeeld in vier klimaatzones: "Tierra helada" (ijs zone), "Tierra Fria" (koude zone), "Tierra templada" (gematigd zone) en "tierra caliente" (warme/hete zone). Alle lage kustregio's vallen onder de warme/hete zone. Hier is het hele jaar door erg warm en vochtig. Het regenseizoen is van juni tot oktober. Alle regio's tussen 914-1830 meter boven de zeespiegel vallen onder de gematigde zone, met temperaturen tussen 17 en 21 graden Celsius.

De koude zone ligt op een hoogte tussen 1830-2745 meter, hier kan het vooral 's nachts erg koud kan zijn.

Alle gebieden boven de 3000 meter worden gerekend tot de ijs zone, waar de temperatuur slechts ongeveer 9 graden Celsius wordt.
Booking.com