Punta Cana Dominicaanse Republiek palmenstranden en koraalriffen

Punta Cana is een toeristische regio in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek, het omvat de steden en omvat de steden Cap Cana (Juanillo), Cabeza de Toro, El Cortecito, Bávaro, El Macao en Uvero Alto.
Punta Cana betekent, palmen, kilometer lange stranden,  een azuurblauwe glinsterende zee, langwerpige koraalriffen en een spectaculaire onderwater wereld.
Zo'n 25 jaar geleden was deze regio toeristisch nog bijna onontwikkeld, tegenwoordig is Punta Cana een van de meest exclusieve resorts van de Dominicaanse Republiek. Inmiddels verblijven zo'n 50% van alle toeristen tijdens hun vakantie op de Dominicaanse Republiek in Punta Cana. Toch heeft Punta Cana weinig van zijn exotische flair verloren.

De grootste stad in deze vakantieregio is Bávaro, hier zijn talloze winkelcentra zoals het Plaza Bávaro, Plaza Punta Cana en het Plaza Coney. El Macao heeft een prachtig strand genaamd Playa Bonita. Aangrenzend ligt een rotsachtige heuvel, vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op zee. Het kleine vissersdorpje El Cortecito nodigt u ook uit om te blijven hangen. U vindt er een heleboel kleine winkeltjes en gezellige restaurants.
De beste tijd om de regio Punta Cana te bezoeken is van november tot april. Het regenseizoen duurt van juni tot oktober. De temperatuur ligt het hele jaar tussen 25 en 35 graden Celsius.

Attracties in de regio Punta Cana
Een interessante themapark in Bávaro-Punta Cana, is het Manati Park. Het biedt kleurrijke tuinen vol orchideeën en andere planten uit de Dominicaanse Republiek.  Daarnaast zult u een unieke kans krijgen om met dolfijnen te zwemmen, of een papegaaienshow bij te wonen. U kunt ook een uitstapje maken naar een levensecht nagebouwd Taino dorp, om de cultuur en folklore van de bewoners te bewonderen.
In de buurt van de Rio Chavón en in de buurt van La Romana ligt het kunstenaarsdorp Altos de Chavón, dat Charles Bludhorn als een verjaardagscadeau voor zijn dochter liet bouwen. Hier werken Dominicaanse schilders, beeldhouwers, fotografen en musici, ook is er een design school in het dorp.
In de kleine winkels, kunnen de meest uiteenlopende voorwerpen worden gekocht.  Interessant is zeker het amfitheater, dat met 5000 zitplaatsen tot de beste culturele podia van de Dominicaanse Republiek behoort.
Het nationale park del Este is gelegen in het zuid-oostelijke puntje van de Dominicaanse Republiek en heeft een grootte van ongeveer 430 vierkante kilometer. Hier leven ongewone en unieke vissen, vogels en plantensoorten. Tot het park behoren ook de eilanden Isla Catalinita en Isla Saona. 
Met een gids kunt u ook de nabijgelegen grotten Cuevas des Puente of José Maria bereiken.

Een paar kilometer voor de kust ligt het droom eiland Saona, dat kan worden bereikt per veerboot vanuit Bayahibe. Het eiland heeft het mooiste palmenstrand van de Dominicaanse Republiek.
Het kleine vissersdorpje El Cortecito, bestaat alleen uit een paar huizen, u kunt er rustig een beetje slenteren. Typische Dominicaanse producten kunt u juist in El Cortecito scoren.

De mooiste stranden in de regio Punta Cana zijn genaamd: Playa Bavaro, Playa El Macao, Playa Arena Garda, Playa Cabeza de Toro en het Playa Bonita.
In de regio Punta Cana worden veel goedkope all-inclusive accommodaties aangeboden.
Booking.com