Cabarete, Dominicaanse Republiek paradijs voor wind- of kitesurfer

Cabarete ligt ongeveer 40 kilometer ten oosten van Puerto Plata aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Cabarete wordt beschouwd als de paradijs voor wind en kitesurfer.
Sinds de jaren tachtig werd Cabarete ontdekt en nam het aantal windsurf scholen en restaurants in rap tempo toe. Regelmatig vindt in Cabarete de kitesurf worldcup plaats.

De plaats is ideaal voor uitslapers, omdat de wind rond het middaguur pas echt toeneemt. Daardoor biedt de ochtend ideale omstandigheden voor beginners. Naast tal van watersporten, kunt u ook romantische wandelingen of tochten maken langs de kilometerslange zandstranden en mountainbikers zullen in het bergachtige terrein waar voor hun geld krijgen.
Op slechts vijf minuten rijden van Cabarete ligt een 9- holes golfbaan, meer professionele golfers vinden op een uur rijden van Cabarete, een 18-holes golfbaan in Playa Grande. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de kliffen aan de zee.

Bezienswaardigheden in en rond Cabarete: op ongeveer twee kilometer van het centrum van Cabarete is het Nationaal Park El Choco. Hier kunt u de grotten van Cabarete bewonderen. De belangrijkste attractie is een meer, dat ligt op 20 meter onder de zeespiegel. Badpak, camera en wandelschoenen niet vergeten! 
Bewonder Cabarete van boven via een rondvlucht met een ultralight vliegtuig.
Geniet van een rit langs de rivier Yasica tijdens de lagune toer bij volle maan, bij de lagune kunt u genieten van een Dominicaans diner en de sterren.
Op ongeveer 15 minuten rijden van Cabarete ligt de beroemde surfspot van de noordkust, Playa Encuentro. Daarnaast is Playa Encuentro een van de beste stranden in de omgeving, u heeft het gevoel op ene onbewoond eiland te zijn beland.
Met ongeveer 20 kleine en middelgrote hotels en tal van strandrestaurants biedt Cabarete een iets andere versie van een verblijf in de Dominicaanse Republiek. Vanuit de strandbars klinkt chill-out muziek, de mensen zijn jong en tot op heden is Cabarete verschoond gebleven van het all inclusive massatoerisme.
Cabarete biedt daarnaast veel culinaire hoogstandjes, zowel langs het strand en de hoofdstraat vindt u ze naast elkaar. Souvenirwinkels en chique boetieks vindt u ook langs de hoofdstraat.

In Cabarete heerst een tropisch klimaat, de temperaturen liggen tussen de 28 en 35 graden Celsius overdag en dalen 's avonds naar ongeveer 20 graden Celsius. 
Booking.com