Holguin, Cuba het mooiste gebied volgens Columbus

Toen Columbus in 1492 een eerste blik wierp op de kustlijn van Holguin in Cuba, noemde hij het "het mooiste gebied" dat menselijke ogen ooit hadden gezien. Indrukwekkende stranden, waaronder Playa Esmeralda, Playa Pesquero en Guardalavaca maken deze provincie langs de noordkust van Cuba tot een van de meest populaire bestemmingen in het land. Ongerepte koraalriffen en een uitbundig zeeleven, bieden uitstekende duik mogelijkheden in  helder, warm en ondiep oceaan water. Verder landinwaarts vormen zacht glooiende heuvels en ruige bergen een afwisselend landschap van indrukwekkende schoonheid.
Naast Holguín's verbazingwekkende natuurlijke formaties, wachten er vele stedelijke bezienswaardigheden op u. De provinciale hoofdstad Holguin, heeft een fascinerende museum in een oude koloniale barak, maar ook diverse galeries en monumenten. In Birán kunt u een bezoek brengen aan de boerderij waar Fidel en Raúl Castro zijn opgegroeid. De badplaats Gibara, voorheen de belangrijkste haven van de noordoostelijke kust van Cuba, is een pittoreske weergave van een badplaats aan de Spaanse Middellandse Zee.
De noordkust van Holguín is terecht bekend om zijn stranden. De regio is uitgerust met uitzonderlijk helder water, maagdelijk wit zand en heeft kronkelende ecologische paden.
Hieronder zal ik de belangrijkste stranden beschrijven, die u heel gemakkelijk met de bus kunt bereiken. De bus brengt u naar alle stranden en bezienswaardigheden in de omgeving.

  • Playa Caletones, geniet van dit uitnodigende strand, dat is gelegen ten westen van Gibara en maak plezier in de zon samen met de lokale bevolking.
  • Playa Blanca, prachtig gelegen ten westen van de Playa Pesquero. Vermoedelijk ging Columbus hier in 1492 aan land. U moet dan ook een bezoek brengen aan het Parque Nacional Monumento Bariay, waar een groot monument dat gebouwd werd in het jaar 1992, om de 500ste verjaardag van de aankomst van de beroemde ontdekkingsreiziger herdenken.
  • Playa Pesquero, dompel u zelf met uw voeten in het zachte, gouden zand en neem een duik in de zee, of geniet in een van de vier luxe resorts aan de rand van het zwembad. 
  • Playa Esmeralda, slechts vijf kilometer ten westen van Guardalavaca ligt het schitterende Playa Esmeralda, een halvemaanvormige strand, omgeven door lagunes, weelderige groen en in de omgeving Bahía-Naranjo Natuur Park.
  • Guardalavaca, de prachtige landstrook met fijn wit zand is uitermate populair bij toeristen. Het gebied ligt op slechts een uurtje rijden met de auto vanaf Holguin, Het chique Playa Pesquero, het groene  Playa Esmeralda en het budget vriendelijke 1,5 kilometer lange strook bekend als Guardalavaca. Guardalavaca is een goedkope familie bestemming, waar u zelfs met dolfijnen kunt zwemmen. 
Booking.com