Cayo Largo, Cuba suiker witte stranden

Het eiland Cayo Largo is met haar suiker witte stranden en het prachtige landschap, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Cuba. Het overzichtelijke eiland is gemaakt van kalksteen. Het werd gevormd gedurende miljoenen jaren uit de resten van zee organismen, die u kunt vergelijken met die waaruit koraalriffen ontstaan.
Cayo Largo en het nabijgelegen eiland Isla de la Juventud bieden indrukwekkende mogelijkheden om te duiken, het beste kunt u dat doen langs de riffen bij Punta Francés. Beschermd door de sterke stroming, toont de zeebodem zich veelzijdig en onaangetast, met veel onderwater grotten, valleien en steile wanden. Zowel beginners als professionele duikers zullen versteld staan van de koraalformaties, kleurrijke sponzen en adembenemende tropische vissen die in dit warme, doorschijnende water leven. Op het land biedt dit weelderige eiland alles wat de natuurliefhebber zich kan wensen. Inheemse dieren zijn flamingo's,  leguanen en de kleinste vogel van Cuba, de hommel kolibrie. Zowel Cayo Largo en het Isla de la Juventud bieden prachtige musea met unieke kunstwerken en tentoonstellingen. Bijzonder interessant is de Cueva de Punta del Este, een grot met honderden historische iconen.
De meeste toeristen komen natuurlijk voor de uitstekende duikmogelijkheden en voor de schitterende stranden. De ongerepte witte zandstranden in Cayo Largo doen u bijna zeer aan de ogen. De meeste hotels bieden strandstoelen en parasols te huur aan. Naast het zonnen kunt u er ook zeilen, windsurfen, kajakken en waterskiën. De belangrijkste stranden op Cayo Largo zijn:


  • Cayo Iguana, hier kunt u zonnen met de aanwezige leguanen. Het rustige strand vindt u in het noorden van Cayo Largo.
  • Playa Tortuga, is gelegen in het noordoosten van het eiland en waterschildpadden leggen hier hun eieren in het zand.
  • Playa Paraíso, gelegen in het zuiden van het eiland, de ideale plek om in de strandbar een cocktail te drinken.
  • Playa Mal Tiempo, geniet van de beslotenheid van dit afgelegen strand met vele mogelijkheden om de natuur te observeren.
  • Playa Sirena, is een van de mooiste stranden van Cuba, waar het suiker witte strand smelt in de blauwe Caribische Zee. 
Booking.com