Santiago de Cuba, architectuur, carnaval en muziek

Santiago de Cuba heeft een ziel. De tweede grootste stad van Cuba en gelegen aan de zuidkust is terecht trots op haar revolutionaire helden, mooie pleinen en een levendige muzikale traditie. Door de nabijheid van Jamaica, Haïti en andere kleine tropische eilanden, waait er door de stad een Caribische geest, die gezien kan worden in de kunst en architectuur en gehoord kan worden in de muziek en tijdens de uitbundige festivals, zoals de Fiesta del Fuego, het Festival del Caribe en het beroemde carnaval.

 De stad heeft een veelzijdige mix van van architectonische invloeden, zoals het indrukwekkende kasteel van El Morro, dat op de werelderfgoed van de UNESCO staat en de koloniale huizen, Casas des Parque Céspedes in de historische wijk, of  de prachtige Basilica de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre, Cuba's meest heilige bedevaartsoord. 

Daarnaast moet u een bezoek brengen aan de Cathedral de Nuestra Señora de la Asunción en het oudste huis van Cuba, het Casa de Diego Velázquez gebouwd in het jaar 1522.

Ten oosten van Santiago de Cuba ligt het wilde, magische Baconao Biosfeer reservaat met zijn oude koffieplantages. In het westen duikt de hoogste top van het Sierra Maestra gebergte op. 

Golven staan tegen de rotsen en bieden een waar spektakel tijdens een uitstapje langs de kust.  Onder het water trekken scheepswrakken uit de Spaans-Cubaanse-Amerikaanse Oorlog duikers en snorkelaars aan.

In Santiago de Cuba kunt u natuurlijk ook lekker ontspannen en wellicht uitrusten van uw Cuba rondreis op een van de stranden, met het schitterende achtergrond van het Baconao Biosfeer reservaat.

Playa Cazonal: het bekende strand biedt veel schaduw en helder warm water, ideaal om te zwemmen.

Playa Caletón Blanco: lekker lopen op blote voeten door het fijne witte zand, met een blik op het majestueuze Sierra Maestra gebergte.

Playa Siboney: een mooie kuststrook met zand en branding en adembenemende kliffen. Daarnaast is het de ideale plek voor ontspanning.

In Santiago de Cuba valt er veel te zien waaronder vele fascinerende kastelen, burchten en kerken.
Maak een wandeling door de pittoreske straten van de Franse wijk. Neem deel aan een optreden van de wereldberoemde dansgroep van het ballet Folkórico Cutumba en luister naar het straatmuziek in de  Calle Heredia. 

Een van de belangrijkste attracties in Santiago is de Caribische dansshow, de Tropicana show in een stadion met hoge palmbomen en tropische planten is zeker een van de hoogtepunten tijdens uw vakantie in Cuba.

Natuurlijk kunt u een geheel verzorgde reis naar Cuba boeken, wilt u meer vrijheid, het grootste aanbod aan hotels vindt u hier. 
Booking.com